Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τι απαντά ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης για το κλείσιμο της Βουλής

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως οι καταγγελίες για παραγραφές είναι αόριστες, καθώς δεν έχει κατατεθεί καμιά πρόταση για σύσταση προανακριτικής ή εξεταστικής επιτροπής για κάποια υπόθεση

lista lagarde papakostantinou stick
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Δεν παραγράφεται τίποτα με το κλείσιμο της ολομέλειας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης με δηλώσεις του στον ANT1.

Όπως είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης,η Βουλή συνήθως παρέτεινε τις εργασίες της μέχρι τον Σεπτέμβρη όταν υπήρχαν εκκρεμότητες με το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης Υπουργών. «Τέτοιες εκκρεμότητες εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχουν» ανέφερε.

Σημείωσε δε πως οι καταγγελίες για παραγραφές είναι αόριστες, καθώς δεν έχει κατατεθεί καμιά πρόταση για σύσταση προανακριτικής ή εξεταστικής επιτροπής για κάποια υπόθεση στη Βουλή.

«Αν υπήρξε πρόθεση από κάποιο κόμμα να μαζέψει 30 υπογραφές και να συσταθεί προανακριτική, ναι πράγματι παραγράφεται, αλλά τέτοια πρόθεση δεν έχει καταγραφεί» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για να προσθέσει πως ακόμα και όταν οι εργασίες της ολομέλειας ολοκληρώνονταν τέλη Ιουνίου και πάλι υπήρχαν καταγγελίες, καθώς πρόκειται για μια «τακτική» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως για το πότε θα κλείσει η ολομέλεια, δεν είναι αρμόδιος ο πρόεδρος και το προεδρείο της Βουλής καθώς «αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης και η οποία εκτιμά πότε το κυρίως σοβαρό νομοθετικό έργο έχει περάσει».

Ερωτηθείς για το αν θα περάσουν νέα μέτρα από τα θερινά τμήματα, δήλωσε πως δεν το γνωρίζει και πως στην Ελλάδα γίνεται για το παραμικρό κουβέντα «χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος»

Σχολιάζοντας τη φράση «σκάσε ρε» που ειπώθηκε από τον κ. Μιχαλολιάκο, καθώς και τη φράση που ακούστηκε από τον κ. Λαγό «δεν ξέρετε με ποιους μπλέξατε», ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι αυτές σηματοδοτούν την ποιότητα των ανθρώπων, συμπληρώνοντας πως  έγιναν κάποια πράγματα που «δεν τιμούν τη Δημοκρατία μας». Ξεκαθάρισε, πάντως,  ότι  θα γίνει έρευνα για το περιστατικό και θα κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες.

Τέλος, απάντησε στις κατηγορίες που εξαπέλυσε σε βάρος του ο Χρήστος Παππάς από το βήμα της Βουλής, λέγοντας πως δεν υπήρξε ποτέ ανεπάγγελτος, πως είναι δικηγόρος – ποινικολόγος, ο οποίος έχει σπουδάσει, έχει δώσει όρκο, σέβεται το δικαστήριο και δε συμμετέχει σε παραδικαστικά. «Τέτοιος είμαι εγώ», δήλωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

By