Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Τι δείχνει δημοσκόπηση πριν την αυριανή επίσκεψη Μέρκελ

Διχασμένο εμφανίζεται το εκλογικό σώμα ως προς το εάν θα βοηθήσει η επίσκεψή της στη χώρα μας την κυβέρνηση, πολιτικά ή επικοινωνιακά

samaras-merkel640

Υπερισχύουν οι αρνητικές απόψεις στη δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Pulse για την εφημερίδα «Το Ποντίκι», αφού μόνο 1 στους 4 συμμετέχοντες έχουν θετική γνώμη. Ωστόσο, περισσότερο με επιφυλακτική έως εχθρική- αλλά όχι «πολεμική»- διάθεση, αναμένεται να υποδεχθεί η ελληνική κοινωνία τη Γερμανίδα καγκελάριο κατά την αυριανή επίσκεψή της στη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή διχασμένο εμφανίζεται το εκλογικό σώμα ως προς το εάν θα βοηθήσει η επίσκεψή της στη χώρα μας την κυβέρνηση, πολιτικά ή επικοινωνιακά.

Οι μισοί Έλληνες εκλογείς συμφωνούν με την άποψη που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία η πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ διαλύει την Ευρώπη- αν και ο 1 στους 3 διαφωνεί. Τέλος, η συντριπτική πλειονότητα θα επιθυμούσε να θέσει ο πρωθυπουργός το θέμα του κατοχικού δανείου στη Γερμανίδα ομόλογό του.

 

By