Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τι είπε στην απολογία του ο Ρουπακιάς

Προκλητικός ήταν στην απολογία του για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο Γιώργος Ρουπακιάς, ενώ συνεχίζονται οι καταθέσεις στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

xrysi augiΟ 45χρονος δράστης ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα μετά από επίθεση που δέχθηκε από ομάδα ατόμων, ότι βρέθηκε τυχαία στο σημείο της συμπλοκής και ότι δεν έλαβε εντολή από κανέναν να μεταβεί στο σημείο. Όσον αφορά στη συνομιλία που είχε με το γραμματέα της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Νίκαιας Γιώργο Πατέλη, παραδέχθηκε ότι του τηλεφώνησε μετά τη δολοφονία και του ζήτησε να τον βοηθήσει βρίσκοντας του δικηγόρο, ωστόσο όπως υποστήριξε ο κ.Πατέλης αρνήθηκε και του είπε: «Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής διότι δεν είχε να πληρώσει τα 20 ευρώ της εγγραφής, παρόλο που στο σπίτι του βρέθηκε τέιζερ αντίστοιχης αξίας και παραδέχθηκε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων, που γνώρισε σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής.

Ολοκληρώθηκαν εν τω μεταξύ χθες, κάτω από συνθήκες απόλυτης μυστικότητας, οι πολύωρες καταθέσεις δύο προστατευόμενων μαρτύρων στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών, που αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής.

Κατέθεσαν επίσης ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου, Γ. Σωτηρέλης, εκπρόσωποι της Πακιστανικής και Αιγυπτιακής κοινότητας στην Ελλάδα και ο πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης.

Ο τελευταίος, μετά την κατάθεσή του στον κ. Βουρλιώτη, δήλωσε ότι δεν είναι τίποτα τυχαίο και ότι «το χτύπημα σε βάρος μας είχε προαναγγελθεί από 8 Αυγούστου από τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τον Ν. Μίχο, τον Ηλ. Παναγιώταρο και τον Γιάννη Λαγό». Ακόμα, ο κ. Πουλικόγιαννης πρόσθεσε ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση, ένα νεοναζιστικό μόρφωμα, «που έκανε πολύ προπόνηση πάνω στα σώματα αλλοδαπών για να φτάσουν να χτυπήσουν έναν Έλληνα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βουρλιώτης αναμένει πλέον τις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από το γνωστό «βαλιτσάκι» των κρατικών υπηρεσιών, προ του θανατηφόρου χτυπήματος στον Παύλο Φύσσα. Οι τηλεφωνικές αυτές καταγραφές έχουν γίνει, όπως όλα δείχνουν, μετά άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξων για λόγους εθνικής ασφάλειας και κατά τις ημέρες (προ και μετά) συμπλοκών που είχαν γίνει τόσο στην περιφέρεια του Πειραιά όσο και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By