Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τι είπε στον ανακριτή ο Παναγιώταρος – Ολονύκτια απολογία βουλευτών της ΧΑ

Λίγο πριν τις τρεις τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η απολογία του δεύτερου εκ των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής που ήταν προγραμματισμένο να απολογηθούν την Τρίτη, του Ηλία Παναγιώταρου.

Panagiotaros

Κατά τη διάρκεια της τετράωρης απολογίας του ο κατηγορούμενος για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Παναγιώταρος, σύμφωνα με το Mega, τήρησε την ίδια στάση που είχε κρατήσει νωρίτερα και ο Ηλίας Κασιδιάρης τονίζοντας ότι η δίωξη είναι πολιτική και όχι ποινική και αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες χαρακτήρισε το κατηγορητήριο «αστείο» υποστηρίζοτνας ότι στοιχειοθετήθηκε στη βάση τυχαίων γεγονότων και σε ψευδομαρτηρίες. Υποστήριξε ότι όλα όσα αναφέρονται σε αυτό είναι μυθεύματα και σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Ερωτώμενος για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά δήλωσε πως δεν τον γνωρίζει και ότι τον έχει δει μόνο σε κάποιες φωτογραφίες.

Kλείνοντας την απολογία του ανέφερε πως είναι 40 ετών, ότι νιώθει ικανοποιημένος από τη ζωή του και υπερήφανος που είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, σημειώνονας, παράλληλα, ότι είναι πατέρας ενός παιδιού και ότι περιμένει και δεύτερο.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο Κασιδιάρης – Αμφισβήτησε τους πρώην Χρυσυαγίτες μάρτυρες 

Πριν τον Ηλία Παναγιώταρο το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου είχε περάσει ο Ηλίας Κασιδιάρης. Κατά τη διάρκεια της εξάωρης απολογίας του αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις πολιτικά, καθώς θεωρεί ότι δεν προκύπτει καμία ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση.

Φέρεται μάλιστα να υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται σε καταγεγραμμένες συνομιλίες, ενώ όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο γιατί έγινε επίκληση του ονόματός του και μάλιστα ως «εκπαιδευτή δολοφόνων», από πρόσωπα – μέλη της οργάνωσης που έχει καταγραφεί η συνομιλία τους, υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι προφανώς το πρόσωπο που τον αναφέρει τον είχε δει σε κάποια εκδήλωση του κόμματος, σε κάποια κατασκήνωση, ενδεχομένως να τον ήξερε και μόνο και μόνο από την τηλερόαση.

Επίσης ο βουλευτής φέρεται να αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης του ενός εκ των δυο προστατευόμενων μαρτύρων και να ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση, γιατί ζητούσε χρήματα από μέλη και ότι είναι άτομο αμφιβόλου ηθικής.

Μάλιστα ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι ο εν λόγω μάρτυρας πληρώθηκε από δημοσιογράφο ιδιωτικού καναλιού για να παραχωρήσει συνέντευξη στην οποία υποστήριξε όσα είχε καταθέσει και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σε σχέση με το καταστατικό της οργάνωσης, το οποίο προσκόμισε στον εισαγγελέα Βουρλιώτη μάρτυρας, σύμφωνα με τον ιστότοπο Tovima.gr φέρεται να δήλωσε ότι είναι πλαστό και ότι το μοναδικό καταστατικό που αναγνωρίζει είναι αυτό που κατέθεσε τον Ιούνιο του 2012 στο πρώτο τμήμα του Αρείου Πάγου και κατά συγκυρία υπογράφετε ως νόμιμο από την σημερινή εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Τέλος, σύμφνωα με πληροφορίες, ερωτώμενος για τα οικονομικά της οργάνωσης φέρεται να αρνήθηκε ότι χρηματοδοτείται από οποιονδήποτε επιχειρηματία, ενώ φέρεται να εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά πολιτικών και δημοσιογράφων υποστηρίζοντας ότι ρίχνουν λάσπη κατά της Χρυσής Αυγής για πολιτικούς λόγους.

Στον ανακριτή ο Γιάννης Λαγός – Με τον Μίχο ολοκληρώνεται η διαδικασία

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Ηλία Παναγιώταρου σειρά για να απολογηθεί πήρε ο Γιάννης Λαγός και στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρει ο Νίκος Μίχος.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών και των υπόλοιπων βουλευτών, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφανθούν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων, δηλαδή για το αν θα προφυλακισθούν.αν θα αφεθούν ελεύθεροι ή αν θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι.

Την Τετάρτη η απολογία Μιχαλολιάκου

Ο νέος γύρος απολογιών θα ξεκινήσει το πρωί της Τετάρτης. Πρώτα θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου στις οκτώ το πρωί οκτώ περιφερειακά στελέχη και στις 15:30 ο γενικός γραμματέας του κόμματος. Ο έκτος βουλευτής της ΧΑ που συνελήφθη θα απολογηθεί την Πέμπτη.

By