Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τι ειπώθηκε στην συνάντηση Β. Κικίλια με τα στελέχη της CIA και FBI

Ολοκληρώνονται απόψε οι επαφές του υπουργού Δημόσιας Τάξης  στην Ουάσιγκτον

kikilias

 

Το «σημαντικό ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου» αναγνώρισε ο διευθυντής της CIA, Τζον Μπρέναν, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, στη συνάντηση με τον κ. Μπρέναν, οι δύο πλευρές εξέφρασαν ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της μέχρι στιγμής διμερούς συνεργασίας, καθώς και επιθυμία για την περαιτέρω ενίσχυσή της σε θέματα τρομοκρατίας. Ο διευθυντής της CIA δήλωσε μάλιστα πρόθυμος να παράσχει «κάθε δυνατή βοήθεια» στην Ελλάδα σε θέματα ασφάλειας.

Με τη σειρά του, ο κ. Κικίλιας επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των «σύγχρονων απειλών ασφάλειας» και αντάλλαξε απόψεις με τον κ. Μπρέναν για το παγκόσμιο έγκλημα και την παράνομη μετανάστευση.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε συνάντηση και με τον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε το «άριστο επίπεδο» συνεργασίας για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους κινδύνους του διαδικτύου και το κυβερνοέγκλημα κι έγινε μνεία στις πρόσφατες επιτυχίες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την πρωτοπόρο εφαρμογή CyberKid και CyberAlert.

Ο κ. Κικίλιας θα ολοκληρώσει απόψε τις επαφές του στην αμερικανική πρωτεύουσα με συναντήσεις που θα έχει στο Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

By