Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τι ζητά μία Θεσσαλονικιά στην Πελοπόννησο και στον Πειραιά;

Ο σταυρός και οι περιοδείες fast – track των συνυποψηφίων ευρωβουλευτών ανά δίδυμα ή τρίδυμα για να… προλάβουν 

kaili_xristidis

«Τι ζητάς εσύ ένας Υδραίος στη Λάρισα;» αναρωτήθηκε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος , όπως ο Εμπειρίκος στο Μπολιβάρ, για να σχολιάσει την παρουσία του Γιώργου  Παπανδρέου στην προεκλογική εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ. Ο στίχος αυτός, του Ανδρέα Εμπειρίκου, εκ του σημαντικότερων εκπροσώπων του σουρεαλισμού στην Ελλάδα, ταιριάζει γάντι και στη δοκιμασία που υφίστανται για πρώτη φορά οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές οι οποίοι πρώτη φορά τρέχουν για σταυρό, σε μία γιγάντια περιφέρεια, δηλαδή όλη την ελληνική επικράτεια. Τι κάνουν για να ανταπεξέλθουν;

«Πηγαίνω όπου έχω φίλους» λέει για παράδειγμα η Εύα Καϊλή που η εκλογική της περιφέρεια είναι η Θεσσαλονίκη. Πρόσφατα, τελείωσε την περιοδεία της στην Πελοπόννησο μαζί με τον συνυποψήφιό της Παύλο Χρηστίδη, γραμματέα της νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Κόρινθος, Σπάρτη, Καλαμάτα,Ελαφόνησο, Γύθειο, Μαυρανέους, Σκάλα, Μονεμβασιά Λεωνίδειο, Τύρος, Άστρος, Τρίπολη κ.ο.κ. μέσα σε λίγες ημέρες. Ανέβασαν και οι δύο φωτογραφίες στο twitter και το facebook για όποιους δεν πιστεύουν ότι επισκέφθηκαν όντως όλες αυτές τις περιοχές. «Και όπου δεν έχουμε φίλους θα κάνουμε» λέει η Εύα Καϊλή που ξέρει από προεκλογικές περιόδους παρά τα λίγα της χρόνια. Στόχος του «διδύμου» είναι να  πλασαριστούν ως νέες υποψηφιότητες μακριά από τη φθορά της εξουσίας.

Κατά την περιοδεία τους στην Πελοπόννησο περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι τους υποδέχθηκαν θερμά, επειδή όπως τους είπαν μπαίνουν μπροστά στα δύσκολα, σε αντίθεση με τους τυχοδιώκτες που πήγαν σπίτι τους ή τους περιφερόμενους που βολεύτηκαν σε άλλους συνδυασμούς. Έχουν βλέπετε και οι τοπικές κοινωνίες τις δικές τους αντιθέσεις και ιδιαιτερότητες.

Στα εγκαίνια του γηροκομείου του Λεωνιδίου πάντως ήταν μαζί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τον εκπρόσωπο Τύπου και βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τον Β. Γιαννακούρα. Η κ. Καϊλή,  είχε και μία κατ΄ ιδίαν ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, καθώς φροντίζει να διατηρεί σχέσεις και με την Ορθόδοξο Εκκλησία από το σωματείο «Παναγία Σουμελά«. Στην Σπάρτη την υποδέχθηκε ο φίλος της υφυπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος, με τον οποίο έχει συνεργαστεί και από τη θέση της προέδρου του ΚΕΘΙ, από την οποία παραιτείται επειδή είναι υποψήφια.

Τέλος, καλεσμένη του συνδυασμού του Γιάννη Μώραλη, στον ΟΛΠ έδειξε και την υποστήριξη της στον νέο συνδυασμό του Λιμανιού του Πειραιά όπου συνάντησε και πολλούς φίλους της από την Κεντροαριστερά.