Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τι θα πει σήμερα ο Βενιζέλος;

Συνέντευξη τύπου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Benizelos
Η διαπραγμάτευση με την τρόικα, η συζήτηση για τα νέα μέτρα και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής για τα υποβρύχια αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνέντευξης τύπου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει δώσει ήδη ξεκάθαρα το στίγμα της στάσης του απέναντι στην τρόικα, σε απόλυτη σύμπλευση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. «Είναι προσβλητικό για τις θυσίες του ελληνικού λαού, υπονομευτικό των προσπαθειών μας και βλαπτικό για την Ευρωζώνη συνολικά το σκηνικό που πάει να στηθεί με την Ελλάδα και πάλι στο επίκεντρο μιας διεθνούς συζήτησης που τροφοδοτεί την αβεβαιότητα για τη βιωσιμότητα του χρέους, το δημοσιονομικό κενό, το χρηματοδοτικό κενό», έχει δηλώσει ο κ.Βενιζέλος.
Ο κ.Βενιζέλος αναμένεται να  επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια, αλλά και να αναφερθεί στην ενδοκυβερνητική κόντρα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.  
Το χθεσινό non paper της Κουμουνδούρου, που επικαλούνταν παλαιότερες δηλώσεις του σημερινού υπουργού Εσωτερικών και τότε εκπροσώπου τύπου της Ν.Δ Γιάννη Μιχελάκη για τη σύμβαση Βενιζέλου του 2010 για τα υποβρύχια, προκάλεσε οργή στην Ιπποκράτους. Ο επικεφαλής του τομέα επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ πως προσπαθεί να χτυπήσει τον κ.Βενιζέλο στην απελπισία του. Ειδικότερα σχολίασε μέσω social media πως «ο ΣΥΡΙΖΑ στην απελπισία του να κτυπήσει και να ρίξει λάσπη  στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με χυδαίες κατηγορίες, ξεκίνησε επικαλούμενος τον Αβραμόπουλο, σήμερα τον Μιχελάκη …. και αύριο τον Λαζαρίδη και τον Μπαλτάκο…!», για να συνεχίσει συμπεραίνοντας πως «τα όρια της τραγωδίας από αυτά της γελοιότητας απέχουν μόλις μια γραμμή!».
Κατά τη συνέντευξη τύπου, αναμένεται να τεθεί στον κ.Βενιζέλο και το θέμα των χθεσινών δηλώσεων του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου πως η τρόικα και το μνημόνιο αποτελούν μελανή σελίδα στην ιστορία της χώρας, οι οποίες δημιούργησαν δυσάρεστο κλίμα στις σχέσεις των δύο εταίρων, παρόλο που ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού έσπευσε να προσθέσει πως δεν αποδίδει ευθύνες για αυτό στο ΠΑΣΟΚ.
(Visited 1 times, 1 visits today)
By