Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τι κομίζει ο Μόμπιους στην ελληνική αγορά;

Εντείνονται οι φήμες ότι η Franklin Templeton θα επιχειρήσει «μπάσιμο» στην Ελλάδα

image_resizer

Το ενδιαφέρον αρκετών ξένων επενδυτών για την ελληνική αγορά φαίνεται ότι υπάρχει και μπορεί να μετουσιωθεί και σε κάτι παραπάνω από φιλοφρονήσεις και καλά σχόλια για την αγορά. Ο Μαρκ Μόμπιους, από το fund της Franklin Templeton, μετά από την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στην Ελλάδα στα μέσα Οκτωβρίου, «ξαναχτύπησε», με δηλώσεις του στο cnbc αυτή τη τη φορά.

Ερωτώμενος για το τι σημαίνει η υποβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών από το MSCI την Τετάρτη σε αναδυόμενη αγορά, ο κ. Μόμπιους απάντησε πως την θεωρεί θετική εξέλιξη. «Είπα σε όλους του Έλληνες ότι αναβαθμίστηκαν στις υποδυόμενες αγορές» υποστήριξε γελώντας.

Το Franklin Templeton του οποίου είναι επικεφαλής ο κ. Μόμπιους , ,ανήκει στον επενδυτικό όμιλο Franklin Templeton Investments και είναι η πρώτη εταιρία αμοιβαίων κεφαλαίων σε διεθνές επίπεδο. Τα υπό διαχείριση κεφάλαια της ανέρχονται στα 815 δισ δολάρια, με ενεργούς λογαριασμούς μεριδιούχων άνω των 24 δισ δολαρίων, σε περισσότερες από 150 χώρες. Έχει γραφεία σε 35 χώρες και απασχολεί 8.600 εργαζόμενους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By