Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τι κομίζουν οι βιομήχανοι της ΕΕ στον Χατζηδάκη για την ελληνική Προεδρία

Συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης, όπου συμμετείχε και ο επικεφαλής του ΣΕΒ

Xatzidakis

Έξι προτάσεις για στήριξη της βιομηχανίας της ΕΕ κατέθεσε η προέδρος της ευρωπαϊκής οργάνωσης των εργοδοτών (Business Europe), Έμα Μαρσεγκάγκλια, στον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας από τη χώρα μας για το α” εξάμηνο του 2014.

Οι προτεραιότητες στις οποίες πρέπει να δοθεί έμφαση κατά τη Business Europe είναι η τραπεζική Ένωση, η λήψη μέτρων για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, η προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, η επανεξέταση της προσέγγισης στην ενεργειακή πολιτική και την κλιματική αλλαγή, η ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς και η δημιουργία νέων διεθνών επιχειρηματικών ευκαιριών.

Σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά και ειδικότερα τους στόχους μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ως το 2030, που πρόκειται να καθοριστούν το επόμενο διάστημα από την ΕΕ, η Business Europe ζητά οι στόχοι να τεθούν με μεγάλη προσοχή και ρεαλισμό.

Ζητά επίσης να μην αναληφθούν φιλόδοξες υποχρεώσεις αν δεν διασφαλιστεί ότι θα ακολουθήσουν οι διεθνείς ανταγωνιστές της ΕΕ.

Για τα εργασιακά η πρόταση της οργάνωσης (που εκπροσωπεί τους εργοδοτικούς φορείς από 35 ευρωπαϊκές χώρες, όχι μόνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης) περιλαμβάνει άρση των διοικητικών εμποδίων για τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και τη συμμετοχή στην αγορά εργασίας.

Στη συνάντηση της κυρίας Μαρσεγκάγκλια με τον υπουργός Κ.Χατζηδάκη συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι η σημασία της βιομηχανικής πολιτικής έχει συνειδητοποιηθεί πλήρως.

Τόνισε ακόμη ότι η σύσταση διυπουργικής Επιτροπής για τη βιομηχανία που αποφασίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο μπορεί να αποτελέσει μοντέλο για την αντιμετώπιση του θέματος και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By