Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τι να πανηγυρίσουν οι Πορτογάλοι! Φαβορί είναι οι ΗΠΑ…

Τι σημαίνει το 2-2 της Πορτογαλίας με τις ΗΠΑ και γιατί οι Ευρωπαίοι δεν πανηγύρισαν -κάτι πρωτοφανές- το γκολ της ισοφάρισης στο 95’…

portugal_usa

Κατ αρχήν να επισημάνουμε πως η Πορτογαλία παρέμεινε στο Μουντιάλ, αφαιρώντας από τους αμερικανούς το δικαίωμα να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στους 16. Αλλά, προσωρινά…

Οι Αμερικανοί -που λίγο έλειψε να επιτύχουν δεύτερη νίκη μετά το… 1930– διατηρούν σταθερά τις ελπίδες τους για πρόκριση, περισσότερες και από την Πορτογαλία και τη Γκάνα.

Βέβαια, ακόμα είναι όλοι μέσα στο παιχνίδι, αλλά με ισοπαλία στον αγώνα  ΗΠΑ – Γερμανία της 26ης Ιουνίου περνούν και οι δύο -με τα «πάντσερ» στην πρώτη θέση.

Αναλογιστείτε: στον πάγκο των ΗΠΑ βρίσκεται ο Γιούργκεν Κλίνσμαν, πρώην ομοσπονδιακός της Γερμανίας και μεγάλο αστέρι του παρελθόντος για τα πάντσερ…

Παραθέτουμε και την ταυτότητα του μεγάλου ματς που φέρνει (κακά τα ψέματα) την Πορτογαλία και τον Ρονάλντο εκτός Μουντιάλ με… χρονοκαθυστέρηση.

Ο Νάνι άνοιξε το σκορ στο 5΄, Τζόουνς (64′) και Ντέμπσεϊ (81′) έβαλαν την Αμερική μπροστά, ο Βαρέλα από προσπάθεια του Ρονάλντο ισοφάρισε.

ΗΠΑ: Χάουαρντ, Φάμπιαν Τζόνσον, Κάμερον, Μπέσλερ, Μπίσλεϊ, Μπέκερμαν, Τζερμέιν Τζόουνς, Μπράντλεϊ, Μπεντόγια (72′ Γέντλιν), Ζούζι (91′ Ομάρ Γκονσάλες), Ντέμπσεϊ (87′ Βοντολόβσκι).
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Μπέτο, Ζοάο Περέιρα, Ρικάρντο Κόστα, Μπρούνο Άλβες, Αντρέ Αλμέιδα (46′ Ουίλιαμ Καρβάλιο), Μιγκέλ Βελόζο, Ζοάο Μοουτίνιο, Ραούλ Μεϊρέλες (68′ Βαρέλα), Νανί, Κριστιάνο Ρονάλντο, Έλντερ Ποστίγκα (16′ Έντερ).

By