Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τι συζήτησε ο Προβόπουλος με τον επικεφαλής της BlackRock

Ο Λάρυ Φινκ εξέφρασε την πεποίθησή  ότι τα αποτελέσματα των stress tests στις ελληνικές τράπεζες θα ισχυροποιήσουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη των καταθετών 

fosphotos.com | Panayotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayotis Tzamaros

 

Tην πεποίθησή του ότι τα αποτελέσματα των stress tests που διενήργησε η Black Rock στις ελληνικές τράπεζες θα ισχυροποιήσουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη καταθετών και επενδυτών στον κλάδο, εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Λάρυ Φινκ, σε συνάντηση που είχε σήμερα με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γεώργιο Προβόπουλο.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και δήλωσε ότι «τα αποτελέσματα της πρώτης διαγνωστικής άσκησης έθεσαν τα θεμέλια για την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και ενίσχυσαν σημαντικά τη διαφάνεια».

Εξάλλου, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επισήμανε ότι παρά τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης επιδείνωση της μακροοικονομικής κατάστασης στον χρονικό ορίζοντα της προηγούμενης άσκησης, οι πραγματοποιηθείσες ζημιές ήταν εντός του εύρους που είχε εκτιμήσει η BlackRock, κάτι που αποδεικνύει ότι η άσκηση εκείνη ήταν απολύτως εύστοχη. Υπογράμμισε δε ότι η αναδιάταξη του τραπεζικού τομέα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην προσπάθεια της Ελλάδας να αναδυθεί από την κρίση και να καταστεί μια σύγχρονη και ανταγωνιστική οικονομία.

Who is who 

Σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού Forbes, o Λάρι Φινκ αποτελεί τον 42ο ισχυρότερο άνθρωπο του κόσμου, με την προσωπική περιουσία του να υπολογίζεται στα 340 εκατ. δολάρια. Όπως λέγεται, ο επικεφαλής της BlackRock, είναι ο μεγαλοεπενδυτής στον οποίο προστρέχουν κυβερνήσεις και επιχειρήσεις που είναι αντιμέτωπες με προβλήματα.

Γεννήθηκε το 1952 και μεγάλωσε σε εβραϊκή οικογένεια. Ύστερα από την ολοκλήρωση των σπουδών του, εργάστηκε στην νεοϋρκέζικη επενδυτική τράπεζα First Boston και το 1988 υπήρξε ένας από τους ιδρυτές της BlackRock, η οποία ανήκε τότε στον όμιλο της Blackstone. Τo 1994 η BlackRock διασπάστηκε από την Blackstone και το 1999 εισήχθη στο χρηματιστήριο. Επίσης, ο κ. Fink διαθέτει μετοχές στο hedge fund Enso Capital, όπου διευθύνων σύμβουλος είναι ο μεγαλύτερος γιός του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By