Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τι τράβηξε την προσοχή του Κινέζου Πρωθυπουργού στην συνάντηση με τον Ευ. Μεϊμαράκη

 «Στην Κίνα λέμε πως αν ξύσεις το δέρμα ενός Κινέζου θα φανεί ένας αρχαίος Έλληνας και αν ξύσεις το δέρμα ενός Έλληνα θα φανεί ένας αρχαίος Κινέζος»

chinese-primeministerB

Στην ελιά πάνω στο τραπέζι που βρισκόταν στην αίθουσα που δέχεται τους επίσημους προσκεκλημένους του ο Εύαγγελος  Μεϊμαράκης, έπεσε το μάτι του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ,

«Στην Κίνα λέμε πως αν ξύσεις το δέρμα ενός Κινέζου θα φανεί ένας αρχαίος Έλληνας και αν ξύσεις το δέρμα ενός Έλληνα θα φανεί ένας αρχαίος Κινέζος«, είπε ο Λι Κετσιάνγκ και πρόσθεσε πως οι Κινέζοι πιστεύουν στο σημάδι ειρήνης και φιλίας που συμβολίζει.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τον Πρόεδρο της Βουλής να εκφράζει την ικανοποίηση του στον Κινέζο πρωθυπουργό που εμπιστεύεται την ελληνική οικονομία και η χώρα του προχωρά σε σημαντικές επενδύσεις. «Οι Έλληνες διαθέτουν υψηλή κατάρτιση και τεχνογνωσία για να στελεχώσουν τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσετε», του είπε ο Ευ. Μεϊμαράκης με τον Li Kegiang να υπογραμμίζει ότι η Κίνα θέλει να εμβαθύνει την στρατηγική εταιρική σχέση με την Ελλάδα, που αποτελεί γέφυρα ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ Κίνας-Ευρώπης.

By