Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τον Αλιβιζάτο προτείνει για ΠτΔ ο Θεοδωράκης

«Και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα ήταν ένας καλός Πρόεδρος γιατί δεν είναι δογματικός, έχει την πείρα της ζωής και έχει αποδείξει ότι κινείται εκτός της παλαιοκομματικής λογικής των πολιτικών»

theodwrakhs

Τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο προτείνει για διάδοχο του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

«Είναι κορυφαίος συνταγματολόγος, κοσμοπολίτης και τολμηρός υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», σημειώνει στη συνέντευξη που παραχώρησε, ενώ συμπλήρωσε ότι με τα ίδια κριτήρια θα μπορούσε να προτείνει τον Σταύρο Τσακυράκη, αλλά επειδή συμμετείχε στο ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού, δεν θα ήθελε να φανεί ότι προτείνει «έναν δικό μας», όπως είπε.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Γιάννη Μπουτάρη, αναφέροντας πως και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα ήταν ένας καλός Πρόεδρος γιατί «δεν είναι δογματικός, έχει την πείρα της ζωής και έχει αποδείξει ότι κινείται εκτός της παλαιοκομματικής λογικής των πολιτικών».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού προανήγγειλε ότι στις 21 Σεπτεμβρίου το κόμμα θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις του, ενώ σε ερώτηση για το σενάριο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ απάντησε «Για ποιο λόγο; Για να πυροβολούμε όλοι μαζί τα ψεκαστικά αεροπλάνα;».

Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης τονίζει ότι οι πολιτικοί αρχηγοί «θα πρέπει να τολμήσουν και να μην συμβιβαστούν με μετριότητες».

By