Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τον Ιούλιο στην Αθήνα ο Τόμσεν

Θα συμμετάσχει σε προγραμματισμένο συνέδριο του  Economist

Tomsen

Ο επικεφαλής της τρόικας από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν, θα βρεθεί στην Αθήνα τον Ιούλιο για να συμμετάσχει σε προγραμματισμένο συνέδριο του  Economist με τίτλο «18th Roundtable with the Government of Greece. The big rethinking for Europe. The big turning point for Greece».

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές η ημερομηνία της επίσκεψής του συμπίπτει και με την έναρξη του σύντομου ελέγχου των δανειστών, ο οποίος προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 9 Ιουλίου.

Στο συνέδριο θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ, o πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι και ο τέως πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέττα.

Από την ελληνική κυβέρνηση θα συμμετέχουν ο υπουργός Oικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου.

By