Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τον Σεπτέμβριο η ανακοίνωση των «κυβερνητικών προτεραιοτήτων» από το ΠΟΤΑΜΙ

Σταύρος Θεοδωράκης:» Απαραίτητη η σύσταση εθνικής επιτροπής για τη διαπραγμάτευση του χρέους»

to potami 2

Στις 21 Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσει το Ποτάμι τις «κυβερνητικές προτεραιότητες» όπως προανήγγειλε ο επικεφαλής του κινήματος Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον real fm. «Ανεξάρτητα από ποιο κόμμα θα είναι πρώτο στις επόμενες εκλογές, εμείς θα συζητήσουμε πολύ νωρίτερα στην επιτροπή διαλόγου για τους τομείς που μπορούμε να συνεργαστούμε» ανέφερε και υπογράμμισε πως το είδος της συνεργασίας θα εξαρτηθεί από το εκλογικό ποσοστό που θα λάβει το Ποτάμι. «Αν έχουμε 5% θα είναι γελοίο να προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε πράγματα, ενώ αν έχουμε ένα ποσοστό της τάξης του 10%, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για κυβερνητική συνεργασία», σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις συνεργασίες που επιχειρούνται στην προσπάθεια για την ανασύνταξη της κεντροαριστεράς και το ρόλο του ΠΑΣΟΚ, ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε πως δεν τον ενδιαφέρει η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς αλλά η «ανασυγκρότηση της χώρας» ενώ άσκησε σκληρή κριτική στον τρόπο που επιδιώκει συνεργασίες το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας χαρακτηριστικά » Δεν με ενδιαφέρει να συζητάω για όργανα, καρέκλες και το πως θα εκλέξουμε ηγεσία, ούτε να συζητάω με ηγεσίες παλαιών κομμάτων. Δεν πρέπει να συζητάμε για το πως θα στήσουμε κάτι, μόνο και μόνο για να ξαναμπούμε στα πράγματα. Ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει να απολογηθεί για την προβληματική κυβέρνηση. Συνεχώς πάμε σε προβληματικές κυβερνήσεις, παίρνουμε απόστρατους και τους κάνουμε υπουργούς».

Ο κ. Θεοδωράκης επανέφερε την πρόταση του για τη σύσταση κοινής ομάδας από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα διαπραγματευτεί το εθνικό χρέος και έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως το Ποτάμι δεν εντάσσεται σε κάποιον ιδεολογικό χώρο. «Σε μία χώρα που καταρρέει και χρειάζεται μία επανάσταση, δεν υπάρχουν αυτά. Όταν έχει μπροστά σου ένα ναυαγό θα συζητήσουμε αν πρέπει να τους ρίξουμε αριστερό ή δεξιό σωσίβιο;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την πώληση της μικρής ΔΕΗ, τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου τονίζοντας πως «δεν υπάρχει σοβαρή χώρα στην Ευρώπη που να μην έχει δεύτερο ανταγωνιστή στο θέμα της ενέργειας», ενώ δήλωσε υπέρ και στο άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου σημειώνοντας πως «δεν μπορούμε να έχουμε ανταγωνιστικό τουρισμό, αν δεν είναι ανοιχτά τα μαγαζιά τις Κυριακές».

Τέλος ερωτηθείς σχετικά δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος στη σύσταση εξεταστικής για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο διευκρινίζοντας πως «δεν γίνεται να κυνηγάμε συνέχεια την ουρά μας».

 

By