Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τουρίστας έκανε γκράφιτι σε αιγυπτιακό ναό 3.500 ετών!

Ένας 15χρονος Κινέζος άφησε την υπογραφή του…

kinezaki graffitiΟι γονείς ενός 15χρονου Κινέζου τουρίστα ζητούν συγνώμη μετά το graffiti του νεαρού σ’ ένα πέτρινο αιγυπτιακό γλυπτό 3.500 ετών, γεγονός που προκάλεσε την οργή τόσο στην Αίγυπτο όσο και στην Κίνα, δημιουργώντας μια μαζική διαδικτυακή,και όχι μόνο, αντίδραση.

Ο νεαρός, σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNN, σκάλισε πως «ο Ding Jinhao ήταν εδώ» στα κινέζικα, στον ιστορικό ναό του Luxor 3.500 ετών και φυσικά η ιστορία δεν τελειώνει εκεί. Ένας ντροπιασμένος Κινέζος τουρίστας φωτογράφισε το έργο του 15χρονου και το κοινοποίησε στο Weibo, ένα micro-blogging site της Κίνας, στις 24 Μαΐου.

«Η πιο θλιβερή στιγμή στην Αίγυπτο. Είμαι σε τόσο δύσκολη θέση που θέλω να κρυφτώ είπα στην Αιγύπτια ξεναγό, πραγματικά λυπάμαι», έγραψε στην ανάρτησή του στο Weibo ο φωτογράφος, μήνυμα το οποίο «ταξίδεψε» στο διαδίκτυο σχεδόν 90.000 φορές και έλαβε περίπου 18.000 σχόλια.

Ο μικρός φυσικά και εντοπίστηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων, το θέμα πήρε ταχύτατες διαστάσεις και επικρίσεις, με αποτέλεσμα η μητέρα του να δηλώνει στα εγχώρια μέσα ενημέρωσης:  «Θέλουμε να ζητήσω συγγνώμη από τον αιγυπτιακό λαό και στους ανθρώπους που εστίασαν στο γεγονός σε ολόκληρη την Κίνα».

Οι γονείς του Ding είπαν επίσης ότι ο γιος τους πρέπει να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του και πως έχει ήδη πάρει το μάθημά του.

Σημειώνεται πως νωρίτερα αυτό το μήνα, το Πεκίνο κάλεσε τους Κινέζους τουρίστες να βελτιώσουν τη συμπεριφορά τους, με τον αντιπρόεδρο Premier Wang Yang να δηλώνει πως είναι να προβάλλεται μια καλή εικόνα των Κινέζων στο εξωτερικό.

By