Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με… εντολή Σαμαρά 17 εκατ. τουρίστες φέτος στην Ελλάδα

Ευρεία διυπουργική σύσκεψη με συμμετοχή φορέων του τουρισμού στο Μαξίμου ενόψει της φετινής σεζόν

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός για την πορεία του τουρισμού τη φετινή σεζόν, μετά την ευρεία σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με την υπουργό Τουρισμού και φορείς του κλάδου.

«Θα έχουμε φέτος τουλάχιστον 17 εκατομμύρια τουρίστες», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και συμπλήρωσε ότι «αυτή η εξέλιξη είναι ψήφος εμπιστοσύνης για τη χώρα μας, είναι ρευστότητα, χρήμα για την αγορά και είναι καινούργιες, υγιείς θέσεις εργασίας. Όμως, ο Τουρισμός και η εικόνα της χώρας δεν είναι μόνον ευθύνη της Πολιτείας. Είναι ευθύνη όλων μας, Πολιτείας, επαγγελματιών, επιχειρήσεων, αλλά κυρίως των ίδιων των πολιτών».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γεώργιος Τσακίρης, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων κ. Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων κ. Παναγιώτης Προύτζος και ο Πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ταξί κ. Ευθύμιος Λυμπερόπουλος.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός ζήτησε τη συνδρομή όλων των εμπλεκομένων φορέων: «Για να έχουμε και του χρόνου τόσους και ακόμα περισσότερους τουρίστες, θα πρέπει να προσέξουμε την ποιότητα των υπηρεσιών, την ποιότητα των προϊόντων μας, των ελληνικών μας προϊόντων, τις τιμές, την ασφάλεια των επισκεπτών και το να είναι οι πόλεις μας και οι παραλίες μας καθαρές» είπε χαρακτηριστικά. «Γι” αυτό ζήτησα σήμερα, εδώ, από τους εκπροσώπους της αγοράς που και αυτοί, όπως όλοι, χτυπήθηκαν σκληρά από την κρίση και γι’ αυτό παρακαλώ όλους τους Έλληνες, σήμερα, επαγγελματίες, τοπική αυτοδιοίκηση, τον κάθε Έλληνα πολίτη, για το καλό της Πατρίδας να βοηθήσουν, ώστε να ακτινοβολήσουμε όλοι μας στους ξένους τον καλύτερο εαυτό μας. Να αναγνωριστεί απ’ όλους η Ελλάδα ως ομορφιά, ως ποιότητα, ως πολιτισμός, ως ευγένεια, ως φιλοξενία. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε αυτό το μεγάλο που θέλουμε να φτιάξουμε για το αύριο μας, για το αύριο των παιδιών μας. Και όλοι μαζί αυτό το σχέδιο μπορούμε να το πετύχουμε. Θα το πετύχουμε για το μέλλον των παιδιών μας» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Σχολιάζοντας την σύσκεψη στο Μαξίμου και τις εξαγγελίες Σαμαρά για τον τουρισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε: «Ένας πρωθυπουργός που εκβιάζει και τρομοκρατεί την ελληνική κοινωνία, δεν μπορεί να παριστάνει ότι είναι από άλλη χώρα και από άλλον πλανήτη. Δεν γίνεται να μιλά για τον τουρισμό και να κάνει γαργάρα την περίφημη μείωση στον ΦΠΑ στην εστίαση, που υποσχόταν μέχρι πριν λίγο η κυβέρνησή του. Δεν γίνεται να επενδύει σε μια τεχνητή εικόνα αισιοδοξίας που διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By