Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τουρισμός: Το «πρωτοφανές comeback» της Ελλάδας

Αύξηση των κρατήσεων σε διψήφιο ποσοστό καταγράφεται για τους ελληνικούς προορισμούς, γράφει ο γερμανικός τύπος.

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Με την προώθηση του ελληνικού τουρισμού από τη κυβέρνηση, τις δηλώσεις της υπουργού Όλγα Κεφαλογιάννη, αλλά και με την διψήφια αύξηση των κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς ασχολείται ο γερμανικός τύπος.

Η Ελλάδα γιορτάζει ένα «πρωτοφανές Comeback» στον τουρισμό, υποστηρίζει ο Τόρστεν Σέφερ, εκπρόσωπος του Συνδέσμου των Γερμανικών ταξιδιωτικών Γραφείων, DRV. Σε συνέντευξή του προς το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τόρστεν Σέφερ αναφέρει ότι πολλοί Tour Operator καταγράφουν διψήφια αύξηση των κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς. Ο εκπρόσωπος του DRV υπενθυμίζει ότι το 2012 είχε καταγραφεί σημαντική υποχώρηση των κρατήσεων για την Ελλάδα.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ο τουρισμός μπορεί να δώσει ώθηση στην οικονομία

«Η Ελλάδα επιδιώκει ένα νέο ξεκίνημα» αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η αυστριακή Presse, παρατηρώντας ότι εξαιτίας της ακύρωσης πτήσεων, της καθυστέρησης στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και των απεργιών πολλοί τουρίστες θα γυρίσουν και φέτος την πλάτη στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα επικαλείται στο εν λόγω ρεπορτάζ δηλώσεις της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία υποστηρίζει ότι «ο τουρισμός θα μπορούσε να δώσει την απαραίτητη ώθηση στην ελληνική οικονομία και να επαναφέρει την αισιοδοξία στη χώρα». Η ελληνίδα υπουργός απευθύνει έκκληση στους συμπατριώτες της να σπάσουν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, των μέτρων λιτότητας και των απεργιών. «Μολονότι οι απεργίες συνιστούν δικαίωμα κάθε πολίτη, θα πρέπει στην παρούσα φάση να δοθεί προτεραιότητα στο εθνικό συμφέρον», επισημαίνει η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Προβλήματα προκαλεί στον ελληνικό τουρισμό η αρνητική εικόνα που προβάλλουν τα ΜΜΕ. Η επιδείνωση της κατάστασης που σημειώθηκε πέρυσι στο πεδίο των κρατήσεων οφείλεται εν πολλοίς στο αρνητικό ίματζ. Σύμφωνα με την ελληνίδα υπουργό, το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση έλαβε μέτρα, κυρίως στο πεδίο της παροχής υπηρεσιών προκειμένου να καταστήσει τη χώρα και ελκυστική για τους τουρίστες. Η υπουργός αναφέρει επίσης τα μέτρα που έχουν ληφθεί γα την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής στα τουριστικά κέντρα της Ελλάδας.

© FOSPHOTOS Konstantinos Tsakalidis
© FOSPHOTOS Konstantinos Tsakalidis

Αύξηση των κρατήσεων σε διψήφιο ποσοστό καταγράφει η TUI Αυστρίας

Καταγράφεται μεγάλη ζήτηση των πακέτων διακοπών για τη Ρόδο Καταγράφεται μεγάλη ζήτηση των πακέτων διακοπών για τη Ρόδο. Όπως συμπεραίνει το ρεπορτάζ, οι προσπάθειες της κυβέρνησης έχουν καρποφορήσει. Αυτό καταδεικνύεται από τα στοιχεία των Tour Operator που αφορούν στις κρατήσεις.

«Φέτος καταγράφεται μια αύξηση των κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς σε σχέση όμως με τη δραματική μείωση που σημειώθηκε πέρυσι». Διαπιστώνεται αύξηση των κρατήσεων για Ελλάδα και από την Αυστρία και μάλιστα σε διψήφιο ποσοστό, όπως επιβεβαιώνει η εκπρόσωπος του τουριστικού ομίλου TUI Αυστρίας, Κατρίν Λίμπελ, η οποία επισημαίνει ότι έχει αμβλυνθεί η αβεβαιότητα των τουριστών όσον αφορά το ενδεχόμενο ακυρώσεων ή καθυστερήσεων στις πτήσεις και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Η Κατρίν Λίμπελ προσθέτει ότι και στην καθημερινή ειδησεογραφία δεν υπάρχουν πλέον πολλές αναφορές σε απεργίες.

 

 

By