Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τουρκία: Έως και 98 χρόνια κάθειρξης σε διαδηλωτές

Μεταξύ των κατηγορουμένων και «το κορίτσι με το κόκκινο φουλάρι», μια 20χρονη διαδηλώτρια η οποία πέρασε τέσσερις μήνες στη φυλακή, με την αστυνομία και τους εισαγγελείς να συνδέουν το χρώμα του κασκόλ της με τις πολιτικές της πεποιθήσεις

tourkia

Μέχρι και 98 χρόνια κάθειρξης για πέντε διαδηλωτές του πάρκου Γκεζί έχουν προτείνει εισαγγελείς στη νότια επαρχία της Αττάλειας. Μεταξύ των κατηγορουμένων και «το κορίτσι με το κόκκινο φουλάρι». Πρόκειται  για την Αϊσέ Ντενίζ Καρατσαγκίλ, μια 20χρονη διαδηλώτρια η οποία πέρασε τέσσερις μήνες στη φυλακή, με την αστυνομία και τους εισαγγελείς να συνδέουν το χρώμα του κασκόλ της με τις πολιτικές πεποιθήσεις της κατά την ανάκριση.

Η Καρατσαγκίλ αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης μεταξύ 24 και 98 ετών για διάφορες κατηγορίες, που περιλαμβάνουν τη «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» και «αντίσταση κατά της αρχής».Οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει ποινές μεταξύ 26 και 95 ετών για τρεις ακόμη  διαδηλωτές που κατηγορούνται.Η πρώτη ακροαματική διαδικασία προγραμματίζεται για τις 12 Ιουνίου.Εν τω μεταξύ το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδίκασε με σφοδρότητα  τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων για την πρώτη επέτειο της εξέγερσης στο Πάρκο Γκεζί από την τουρκική Αστυνομία.

By