Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπέκυψε στα τραύματά του Τούρκος αστυνομικός

Είχε τραυματισθεί σοβαρά σε διαδήλωση στα Άδανα

turkey police 1Ένας Τούρκος αστυνομικός υπέκυψε χθες Τετάρτη στα τραύματα που υπέστη όταν έπεσε από μια υπό κατασκευή γέφυρα ενώ κυνηγούσε διαδηλωτές στα Άδανα, στη νότια Τουρκία, σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ενώ υπεύθυνοι του δικηγορικού συλλόγου της Κωνσταντινούπολης δήλωσαν προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι τουλάχιστον τρεις ξένοι, δύο Γαλλίδες και ένας Κύπριος, συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που συγκλονίζουν εδώ και μία εβδομάδα την Τουρκία.

Ο νεκρός αστυνομικός, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  είναι ο πρώτος από τις τάξεις της αστυνομίας από τις 31 Μαΐου που άρχισε η αμφισβήτηση εναντίον του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια της οποίας έχουν βρει το θάνατο δύο διαδηλωτές.

Στο μεταξύ, ένας δικηγόρος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, έκανε γνωστό πως μια 21χρονη γαλλίδα φοιτήτρια, η οποία είχε μεταβεί στην Τουρκία από τη Νάντη (δυτική Γαλλία) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγών Erasmus για ένα έτος σπουδών στην επικοινωνία στο πανεπιστήμιο του Γαλατάσαραϊ, συνελήφθη τη νύκτα της Δευτέρας προς την Τρίτη μαζί με 82 άλλα πρόσωπα για την υποτιθέμενη συμμετοχή της σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

Η νεαρή γυναίκα παρουσιάσθηκε το βράδυ της Τρίτης ενώπιον ενός εισαγγελέα ο οποίος αποφάσισε την απελευθέρωσή της. Ωστόσο παρέμεινε σ” ένα κέντρο κράτησης περιμένοντας απόφαση της Ασφάλειας για ενδεχόμενη απέλασή της.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By