Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Τουρκία βλέπει συριακή ανάμειξη στη βομβιστική επίθεση – Υπό κράτηση 9 ύποπτοι

Η Δαμασκός διαψεύδει τους ισχυρισμούς

turkey bombsΣτους 43 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τη διπλή βομβιστική επίθεση στο Ρεϊχανλί, κοντά στα σύνορα με την Συρία, ενώ τους 100 ξεπερνούν οι τραυματίες.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου εξέφρασε την εκτίμηση του ότι πίσω από τη χθεσινή τρομοκρατική ενέργεια βρίσκονται μαχητές πιστοί στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Στο ίδιος μήκος κύματος κινούνται και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, βλεποντας συριακή ανάμειξη. Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεσίρ Αταλάι, δήλωσε ότι τα πρώτα ευρήματα των ερευνών των αρχών για τις εκρήξεις δείχνουν πως οι δράστες είναι Τούρκοι που έχουν διασυνδέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας.

Ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρέντς έκρινε με τη σειρά του ότι το συριακό καθεστώς και ιδίως ο ίδιος ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ είναι «ως συνήθως οι ύποπτοι». «Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι που έχουν βρει καταφύγιο στην επαρχία Χατάι αποτελούν στόχους για το συριακό καθεστώς», σχολίασε στην τουρκική τηλεόραση.

Στον αντίποδα, πάντως, η κυβέρνηση της Δαμασκού εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, με την οποία διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Άγκυρας, αρνούμενη πως σχετίζεται με την επίθεση στο Ρεϊχανλί.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης, ούτε έχουν γίνει σχόλια από τη Δαμασκό.

By