Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τουρκία: Διαδηλώσεις κατά της χερσαίας επίθεσης στη Γάζα

Η Τουρκία υποδέχεται σήμερα τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος πρόκειται να έχει συνομιλίες το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη με τον ομόλογό του Αμπντουλάχ Γκιούλ

tourkia

Στη χρήση δακρυγόνων και  εκτοξευτήρων ύδατος προχώρησαν σήμερα οι ειδικές μονάδες της τουρκικής αστυνομίας, προκειμένου να διαλύσουν τους εκατοντάδες διαδηλωτές που έριχναν πέτρες εναντίον του ισραηλινού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη διαμαρτυρόμενοι για την χερσαία επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της Γάζας.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν τουρκικές και παλαιστινιακές σημαίες, φώναζαν συνθήματα όπως «Δολοφόνο Ισράηλ, φύγε από την Παλαιστίνη!» ή «Εβραίε δολοφόνε!» και έσπασαν παράθυρα του προξενείου με ραβδιά και πέτρες.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, μερικοί από τους διαδηλωτές επιχείρησαν να διεισδύσουν μέσα στον περίβολο του προξενείου κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες.

Στην Άγκυρα, πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος τουρκικού ισλαμοσυντηρητικού κόμματος, του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρικτής της παλαιστινιακής υπόθεσης, καθώς και βουλευτές της αντιπολίτευσης διαδήλωσαν στη διάρκεια της νύκτας μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ.

Χθες, Πέμπτη, ο Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας «συστηματική απόπειρα γενοκτονίας» των Παλαιστινίων.

Η Τουρκία υποδέχεται σήμερα τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος πρόκειται να έχει συνομιλίες το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη με τον ομόλογό του Αμπντουλάχ Γκιούλ.

By