Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τουρκία: Στο αρχείο η έρευνα για την υπόθεση διαφθοράς

Kλείνοντας το σκάνδαλο που έπληττε τον στενό κύκλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

erdogan_2

Οι Τούρκοι εισαγγελείς έβαλαν στο αρχείο την έρευνα για την υπόθεση διαφθοράς εις βάρος 53 υπόπτων, περιλαμβανομένων των γιων δύο πρώην υπουργών, κλείνοντας το σκάνδαλο που έπληττε τον στενό κύκλο του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μήνες, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Το σκάνδαλο χαρακτηρίστηκε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που εκλήθη να αντιμετωπίσει ο τότε πρωθυπουργός στα 11 χρόνια της πολιτικής του καριέρας, καθώς οδήγησε σε παραίτηση τρία μέλη της κυβέρνησής του. Η αντίδραση του νυν Προέδρου -το ότι επέβαλε πιο αυστηρούς ελέγχους στη χρήση του Διαδικτύου, ενώ προέβη σε μαζικές μεταθέσεις και καθαιρέσεις αστυνομικών, δικαστικών και εισαγγελέων- προκάλεσε την κατακραυγή εντός και εκτός συνόρων.

Εισαγγελείς της Κωνσταντινούπολης έκριναν ότι δεν στοιχειοθετείται η υπόθεση, τονίζοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο συγκεντρώθηκε το αποδεικτικό υλικό δεν ήταν ο κατάλληλος, ενώ δεν υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις για την τέλεση κάποιας αξιόποινης πράξης ούτε για σύσταση και συμμορία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

By