Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τουρκία: Συγκρούσεις αστυνομικών με ισλαμιστές

Η αστυνομία και ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν τη νύκτα της Τρίτης επιδρομή στη συνοικία Ουμρανίγε της Κωνσταντινούπολης για να προβούν σε συλλήψεις

turkey-policeA

Η αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη συγκρούσθηκε με ένοπλα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τρεις αστυνομικοί, αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Η αστυνομία και ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν τη νύκτα της Τρίτης επιδρομή στη συνοικία Ουμρανίγε της Κωνσταντινούπολης για να προβούν σε συλλήψεις.

Οι ύποπτοι άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν τους αστυνομικούς. Δύο ύποπτοι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, τραυματίσθηκαν επίσης και αργότερα συνελήφθησαν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν.

Η σύγκρουση σημειώθηκε λίγο μετά την ανακοίνωση πως μέλη της ΙΚΙΛ βρίσκονταν πίσω από επίθεση που πραγματοοιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην κεντρική Τουρκία με αποτέλεσμα το θάνατο ενός στρατιώτη και ενός αστυνομικου.

Οι ύποπτοι φέρεται ότι προέρχονταν από την ανατολική Ευρώπη και ένας πιστεύεται πως είναι κάτοχος ελβετικού διαβατηρίου. Στην Τουρκία διεξάγονται την Κυριακή τοπικές εκλογές.

By