Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τουρκία: Τουλάχιστον 24 οι νεκροί του ναυαγίου στον Βόσπορο

Τα περισσότερα από τα θύματα είναι παιδιά

metanastes

Τουλάχιστον 24 σοροί έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τη θάλασσα, στο βόρειο τμήμα του Βοσπόρου μετά τη βύθιση σήμερα το πρωί πλοιαρίου που μετέφερε δεκάδες μετανάστες, με τα περισσότερα από τα θύματα να είναι παιδιά, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hurriyet.

Τόσο ψαράδες όσο και λιμενικοί βρίσκονται στη σημείο και ανασύρουν πτώματα από τη θάλασσα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το πλοιάριο μετέφερε περί τους 50 ανθρώπους. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι 7 από τους επιβαίνοντες στο σκάφος, που μετέφερε μετανάστες αφγανικής καταγωγής με προορισμό την Κωστάντζα της Ρουμανίας, έχουν διασωθεί.

«Είχαν σωσίβια. Αλλά υπήρχαν παντού πτώματα, παιδιών, μωρών…Ανασύραμε 15-20 πτώματα», δήλωσε ο ψαράς Καντίρ Σερτ. Από το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοινώθηκε ότι η λιμενική υπηρεσία ειδοποιήθηκε τα ξημερώματα για βύθιση πλοίου σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τις ακτές στο βόρειο τμήμα του Βοσπόρου. Ενα πλοίο του λιμενικού και επτά ταχύπλοα στάλθηκαν στην περιοχή του ναυαγίου μαζί με ένα ελικόπτερο. Το έδαφος της Τουρκίας χρησιμοποιείται συχνά για τη διέλευση προσφύγων και μεταναστών από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή που κατευθύνονται προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

By