Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τουρκική ακταιωρός χτύπησε ελληνική μηχανότρατα

Στο Θρακικό Πέλαγος, κοντά στις εκβολές του Έβρου

MRTP30_L

Ένα ακόμη επεισόδιο με εμπλοκή τουρκικής ακταιωρού καταγράφηκε στο Θρακικό Πέλαγος, κοντά στις εκβολές του Έβρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις 11.45 το πρωί της Παρασκευής, ο κυβερνήτης ακταιωρού της τουρκικής Ακτοφυλακής ζήτησε από τον καπετάνιο ελληνικής μηχανότρατας να σταματήσει για έλεγχο.

Ο καπετάνιος απάντησε ότι δεν έχει περάσει την οριογραμμή και έχει ενημερώσει το Λιμενικό. Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει και θα κατευθυνθεί προς Αλεξανδρούπολη.

Η τουρκική ακταιωρός μπήκε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και επιχείρησε με ελιγμούς να παρεμποδίσει το ελληνικό σκάφος, όπου επέβαιναν δύο Έλληνες και τέσσερις Αιγύπτιοι. Κατά τους ελιγμούς η ακταιωρός χτύπησε στην αριστερή πλευρά της πλώρης την μηχανότρατα με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιές.

Στο σημείο έσπευσε σκάφος του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, όμως όταν έφτασε διαπιστώθηκε πως η τουρκική ακταιωρός είχε εξαφανιστεί.

Το βράδυ έγινε γνωστό ότι με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη σκάφος του Λιμεναρχείου Καβάλας αναχώρησε για να συνδράμει τα σκάφη του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης στις περιπολίες στην περιοχή όπου έγινε το περιστατικό.

Το πλήρωμα της μηχανότρατας έδωσε κατάθεση στο Λιμεναρχείο για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού και εξετάστηκε από τα στίγματα που κατεγράφησαν αν το επεισόδιο εκίνησε εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Στελέχη του Λιμενικού τόνισαν πως είναι συχνό φαινόμενο στην περιοχή τουρκικές ακταιωροί να παρενοχλούν ελληνικά σκάφη.

Το ζήτημα δεν αποκλείεται να συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχουν ο Έλληνας αρχηγός του Λιμενικού με τον Τούρκο ομόλογο του στην επίσκεψη του στην Αθήνα από 5 μέχρι τις 8 Νοεμβρίου.

By