Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τους «Έλληνες Ευρωπαίους Πολιτες» φέρνει ο Γιώργος Χατζημαρκάκης

Τη δημιουργία Κίνησης Πολιτών ανακοινώνει επίσημα την Πέμπτη ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, με πρώτο στόχο τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές

hatzimarkakis824_220114

Η ανακοίνωση θα γίνει στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα στη 1:30 το μεσημέρι, όπου θα παρουσιαστούν οι αρχές και η ιδρυτική διακήρυξη και θα δοθεί συνέντευξη Τύπου.

Το όνομα του νέου κόμματος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες».

«Ξεκινάμε παρουσιάζοντας βασικές αρχές και το όνομα του κόμματός μας. Στόχος μας είναι να έχει η Ελλάδα μια ισχυρή εκπροσώπηση στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο. Θέλουμε να εκφράσουμε τη φωνή της ελληνικής κοινωνίας που δοκιμάζεται αλλά παλεύει και χρειάζεται πραγματική στήριξη για να δημιουργήσει» επισημαίνει ο κ. Χατζημαρκάκης.

«Θέλουμε να στηρίξουμε με έντονη διεκδίκηση τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας στην Ευρώπη. Προτεραιότητά μας είναι να ακουστεί δυνατά η φωνή των πολιτών στην Ευρώπη» σημειώνει.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει ο κ. Χατζημαρκάκης στην περιφέρεια. Ήδη το προηγούμενο διάστημα είχε επαφές στην γενέτειρά του την Κρήτη, ενώ αμέσως μετά την ανακοίνωση της νέας πολιτικής πλατφόρμας θα ξεκινήσει περιοδεία στη Λαμία και τη Λάρισα,όπου θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Παράγων Ελλάς-Οι ελληνικές αξίες για μια νέα Ευρώπη».

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στην Αθήνα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By