Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Του Κουτρούλη ο γάμος στη Βουλή…

Από τα «ποινικά αδικήματα» στους «νεοναζί της ΝΔ» μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας

Vouli

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στη Βουλή βουλευτές της συμπολίτευσης με τους ΑΝΕΛ με αφορμή την συζήτηση της άρσης ή μη της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλου, ύστερα από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του ο Νότης Μαριάς.

Ο βουλευτής της ΝΔ σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ παραμονές των εκλογών είχε αναφέρει πως ο οικονομικός γκουρού του Πάνου Καμμένου όταν ήταν στο ΠΑΣΟΚ προέτρεπε τους μικροεπενδυτές να «παίξουν» στο Χρηματιστήριο.

ntinopoulos

«Μετατρέπετε τα πολιτικά επιχειρήματα σε ποινικά αδικήματα και αυτό είναι η επιτομή των δικτατορικών καθεστώτων», είπε ο Αργύρης Ντινόπουλος και στρέγφοντας τα πυρά του κατά του Νότη Μαριά αναρωτήθηκε «αν στις προσεχείς εκλογές όταν θα σας πως ότι κάποτε ανήκατε στο κόμμα Καμμένου – γιατί είστε μετρ της πολιτικής κωλοτούμπας – δεν ξέρω αν θα είναι δικό μου πλημμέλημα ή δικός σας πολιτικό κακούργημα».

Ο Αργύρης Ντινόπουλος «χτύπησε» και κατά του Πάνου Καμμένου για οικονομικά –όπως είπε αδικήματα, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του προέδρου των ΑΝΕΛ που μίλησε για «δημοσιογράφους που τα έπαιρναν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και μετά έγιναν βουλευτές για να συκοφαντούν». Ζήτησε από το προεδρείο να ανακαλέσει τον βουλευτή της ΝΔ στην τάξη και «να σταματήσει η προσπάθεια λασπολόγησης των πολιτικών αντιπάλων».

Ανεβάζοντας τους τόνους, ο Πάνος Καμμένος μίλησε για «νεοφασίστες που μάζεψε ο Σαμαράς στη ΝΔ. Η Σοφία Βούλτεψη που «κάρφωσε» τους ΑΝΕΛ λέγοντας πως ένωσαν τις ψήφους τους με αυτές της Χρυσής Αυγής.

kammenos

Τα όσα ακούστηκαν πυροδότησαν νέο κύκλο σφοδρής αντιπαράθεσης με το Νότη Μαριά να επιστρέφει τις κατηγορίες περί πολιτικής κωλοτούμπας στα κόμματα της συμπολίτευσης και να προειδοποιεί πως όσες προσπάθειες και αν κάνουν για άρση ασυλίας και διώξεις των ΑΝΕΛ δεν θα τους πτοήσουν.

«Τη Βουλή που τη μετατρέπετε σε όργανο πολιτικών διώξεων θα τη βρείτε απέναντί σας», φώναξε και όταν βουλευτές άρχισαν να διαμαρτύρονται για την μεγάλη διάρκεια της τοποθέτησής του, εκείνος είπε σε συνάδελφό του: «Καταλαβαίνω ότι βιάζεσαι, ήρθες να ψηφίσεις, να πάρεις το μεροκάματο και να φύγεις». Να κλείσουν τα μικρόφωνα, ζήτησε ο προεδρεύων Χρ. Μαρκογιαννάκης , ενώ ο Πάρις Κουκουλόπουλος απάντησε πως κανείς στη Βουλή δεν ήρθε ια μεροκάματο. «Δεν ξέρω κανέναν που να συμμετέχει σε πολιτικές διώξεις, δεν μπορεί ο καθένας να εκτοξεύει κατηγορίες γενικώς και αορίστως», τόνισε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By