Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το… αγροτικό της ΑΕΚ είχε και εφιάλτη! [βίντεο]

Μετά τον υποβιβασμό στη Γ” Εθνική, η ΑΕΚ έκλεισε το πιο «μαύρο» έτος της ιστορίας της με τον χειρότερο τρόπο. Αποκλείστηκε στο θεσμό του Κυπέλλου χάνοντας 2-0 από τον Αγροτικό Αστέρα.

[video_embed][/video_embed]

Η ΑΕΚ ήθελε να κλείσει μία άσχημη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο νικώντας τον Αγροτικό Αστέρα  κερδίζοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Γ” Εθνικής. Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1 με τον Ανάκογλου δίπλα στον Κορδέρο στα αμυντικά χαφ και τον Ντακόλ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μπρέσεβιτς σε μία προσπάθεια να δώσει επιθετικό τόνο στην ομάδα του.

Θα περίμενε αυτή η επιθετικότητα να βγει και στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν αλλού. Ο Αγροτικός Αστέρας είχε κλείσει καλά όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Ταταρίδη πηγαίνοντας το παιχνίδι εκεί ακριβώς που ήθελε, στη δύναμη και το πάθος.

Εκτός αγώνα Πλατέλλας-Ανάκογλου

Ο Δέλλας είδε βασικούς παίκτες όπως ο Πλατέλλας και ο Ανάκογλου να είναι εντελώς εκτός αγώνα με συνέπεια η Ένωση να έχει πολύ κακή κυκλοφορία της μπάλας και να μην μπορεί να γίνει απειλητική. Αντίθετα, ο Αγροτικός Αστέρας έχοντας μπλοκάρει την ΑΕΚ έβγαινε με αξιώσεις στην επίθεση χτυπώντας από την αριστερή πλευρά του Δικεφάλου.

Η ομάδα του Διλμπέρη ήταν αυτή που δημιούργησε τις μεγάλες ευκαιρίες και μάλιστα παραλίγο να σκοράρει τόσο στο 21′ με την κεφαλιά του Γεωργιάδη μετά την άστοχη έξοδο του Καραγκιολίδη, όσο και με τον Βελίνη στο 39′ τον οποίο πρόλαβε ο Τσιρίλο την τελευταία στιγμή. Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ είχε να αντιπαρατάξει ένα σουτ του Μπρέσεβιτς το οποίο κατέληξε ψηλά άουτ, όσο και μια αδύναμη κεφαλιά του Τσιρίλο, χωρίς καμία από τις δύο φάσεις να προέρχεται από οργανωμένη προσπάθεια.

Ο Τραϊανός Δέλλας βλέποντας την άσχημη εικόνα της ομάδας του αποφάσισε στο ημίχρονο να βγάλει τον αρνητικό Ντακόλ ανεβάζοντας τον Γεωργέα δίπλα στον Κορδέρο στα αμυντικά χαφ με τον Ανάκογλου να μεταφέρεται στο δεξιό άκρο της επίθεσης και τον  Πλατέλλα να δίνει βοήθειες στον Μπρέσεβιτς.

Ανούσια υπεροχή

Μετά το 55′ η Ένωση πήρε τα πάνω της και προσπάθησε να γίνει απειλητική προς την εστία του Ταταράκη. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας με τον Αγροτικό Αστέρα να γυρίζει πίσω για να κρατήσει το μηδέν και να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση. Παρά την πρωτοβουλία των κινήσεων, οι παίκτες του Δέλλα συνέχιζαν να κάνουν αβίαστα λάθη κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται φάσεις μπροστά από την εστία του Ταταράκη.

Ο Δέλλας προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του αλλάζοντας θέσεις με τον Πλατέλλα να πηγαίνει στο δεξί άκρο και τον Ανάκογλου σε ελεύθερο ρόλο, ενώ γέμισε και την περιοχή με την είσοδο του Τσεβά δίπλα στον Μπρέσεβιτς, αλλά προκοπή δεν είδε. Με το πέρασμα του χρόνου ο Αγροτικός Αστέρας άρχισε να το πιστεύει ακόμα περισσότερο και σε δύο αντεπιθέσεις παραλίγο να κάνει την ζημιά, αλλά και τις δύο φορές ο Καραγκιολίδης έδειξε τα αντανακλαστικά του στα σουτ του Λαζαρίδη (72′-88), με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση, παρά το γεγονός ότι ο Πλατέλλας στις καθυστερήσεις έχασε ευκαιρία να δώσει τη νίκη-πρόκριση στην ομάδα του.

Αποφασισμένη να το τελειώσει, μοιραίος Μπρέσεβιτς 

Στην παράταση λες και κάποιο μαγικό ραβδάκι μεταμόρφωσε την ομάδα η Ένωση αποφάσισε να παίξει λίγο ποδόσφαιρο και μπήκε αποφασισμένη να βάλει το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση. Η ΑΕΚ έβαλε την μπάλα κάτω και με τον Πλατέλλα από τα αριστερά να δημιουργεί ρήγματα άρχισε να δημιουργεί φάσεις, με τον Μπρέσεβιτς μοιραίο με τον Αγροτικό Αστέρα να δείχνει φανερά καταβεβλημένος από την υπερπροσπάθεια.

Ο Κροάτης επιθετικός δεν ήταν σε καθόλου καλή ημέρα και απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες για να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Αρχικά στο 102′ όταν σε κενό τέρμα δεν πρόλαβε να κάνει  την προβολή, ενώ ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του από πλεονεκτική θέση κατέληξε άουτ.

Γκολ ο Αστέρας, νέα ευκαιρία ο Μπρέσεβιτς

Θα περίμενε κανείς ότι στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης η ΑΕΚ θα συνέχιζε από εκεί που τελείωσε το πρώτο, αλλά ήρθε η ψυχρολουσία. Στο 106′ ο Λαζαρίδης από τα αριστερά έκανε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο αφύλακτος Κρυστάλλης με σουτ με τη μία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καραγκιολίδη!

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να απαντήσει άμεσα, αλλά ο Μπρέσεβιτς απλά δεν μπορούσε να σκοράρει. Με την σέντρα ο Κρόατης είχε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 1-1, αλλά ο Ταταρίδης έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του. Από την στιγμή που χάνει τέτοιες ευκαιρίες είναι λογικό να το πληρώσεις και στο 109′ ο Λαζαρίδης εξέθεσε όλη την άμυνα της Ένωσης και αφού πέρασε και τον Καραγκιολίδη ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0!

Πλέον το πουλάκι είχε πετάξει για την ΑΕΚ και παρά το γεγονός ότι ο Αγροτικός Αστέρας έμεινε με παίκτη λιγότερο ελέω της αποβολής του Γεωργιάδη με δύο κίτρινες κάρτες, ο ντροπιαστικός αποκλεισμός ήρθε με τους παίκτες του Δέλλα να πραγματοποιούν μία τραγική εμφάνιση.

Αγροτικός Αστέρας (Παναγιώτης Διλμπέρης): Ταταρίδης, Καραντασιάδης, Τριανταφυλλίδης (75′ Κρυστάλλης), Γεωργιάδης, Γκρμαν, Σαμουηλίδης, Χατζηλιάδης, Θεοδωρίδης (57′ Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης (46′ Κουκουλέκης), Βελλίδης, Λαζαρίδης.

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Καραγκιολίδης, Γεωργέας, Πεταυράκης, Τσιρίλο, Ρόβας, Ανάκογλου, Κορδέρο, Μπρέσεβιτς, Ντακόλ (46′ Αργυρίου), Πλατέλλας, Γροντής (80′ Τσεβάς)

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By