Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Το ΑΚΕΛ ζητά απεμπλοκή από το μνημόνιο

Να διερευνηθούν οι καταγγελίες για τον Αναστασιάδη

 

Evagorou StavrosΤο μνημόνιο Eurogroup – Αναστασιάδη οδηγεί στην αστάθεια, την ανεργία και την εξαφάνιση των οικονομικών πόρων για την ανάπτυξη, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου σήμερα, σημειώνοντας ότι το ζητούμενο «είναι η απεμπλοκή από το μνημόνιο και τα επαχθή μέτρα που το συνοδεύουν.

Σε δηλώσεις του στα κεντρικά γραφεία το ΑΚΕΛ, ο κ. Ευαγόρου κάλεσε Γενικό Εισαγγελέα και νεοσυσταθείσα ερευνητική επιτροπή να διερευνήσουν εις βάθος καταγγελίες της εφημερίδας «Χαραυγή» σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της οποίας, όπως αναφέρει, εξ αγχιστείας συγγενείς του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη φέρονται να μετέφεραν δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ στις 12 και 13 Μαρτίου από τη Λαϊκή Τράπεζα στο εξωτερικό.

Περίπλοκο κρίνει το ΑΚΕΛ, σύμφωνα με τον κ. Ευαγόρου, ότι είναι το διαδικαστικό κομμάτι του διατάγματος, το οποίο όπως είπε «δημιουργεί σύγχυση και δεν φωτίζει όσο θα έπρεπε τους άμεσα επηρεαζόμενους». Παράλληλα, πρόσθεσε, «ο τρόπος με τον οποίο προτείνεται η απομείωση – το κούρεμα – των καταθέσεων δημιουργεί αβεβαιότητα σε εκείνους που επηρεάζονται.

Σχολιάζοντας, όπως είπε, την ουσία του διατάγματος, ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι «οι αρχικές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών για «κούρεμα» γύρω στο 30% διαψεύδονται, αφού με βάση το διάταγμα αυτό μπορεί να φτάσει μέχρι και το 60%».

Πηγη: http://offsite.com.cy

 

By