Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το απόγευμα η τελική συνεννόηση για τον ανασχηματισμό

Διαγκωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη στους κόλπους των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης για το ποιος θα περάσει την γραμμή του… αναφορικά με την κατανομή των υπουργείων

samaras-venizelos-xeria

Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

Η τελική συνεννόηση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου για την σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος πρόκειται να «κλειδώσει» το απόγευμα, όταν και επιστρέφει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από την Αίγυπτο, όπου παρέστη στην ορκωμοσία του νέου πρόεδρου της χώρας, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Στο μεταξύ, διαγκωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη στους κόλπους των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης για το ποιος θα περάσει την γραμμή του… αναφορικά με την κατανομή των υπουργείων.  Ο Ευ. Βενιζέλος δέχεται πιέσεις για την απομάκρυνση του Αθανάσιου Τσαυτάρη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  επιθυμεί να μείνει στέλεχος του κινήματος στο συγκεκριμένο πόστο, με το όνομα του Πάρι Κουκουλόπουλο να ακούγεται έντονα για πιθανό αντικαταστάτη του.

Βέβαιη, πάντως, θεωρείται η μετακίνηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, μετά και την απομάκρυνση- υπό την μορφή παραίτησης- του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, καθώς επίσης και η αντικατάσταση του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη.

Παρ” όλο που ακούγονται τουλάχιστον τέσσερις υποψήφιοι για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών, πραγματοποιούνται κινήσεις, ώστε ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής και όχι στενά κομματικός.

 

By