Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό

«Στο επίκεντρο η προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα»

samaras-vouliA

Οι τελευταίες οδηγίες προς «ναυτιλομένους» αναμένεται να δοθούν από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το οποίο, επισήμως, συγκαλείται με αφορμή τις ανακοινώσεις για τις κρίσεις στη δικαιοσύνη. Ανεπισήμως όμως αυτό που απασχολεί το Μέγαρο Μαξίμου είναι οι …άλλες κρίσεις που προκαλούν συνεχείς πονοκεφάλους στην κυβέρνηση, όπως τελευταία ο ΕΝΦΙΑ. Αν και με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ξεπεράστηκε ακόμη μία σκόπελος, ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να μην ανεχθεί άλλα «στραβοπατήματα» τύπου ΕΝΦΙΑ για τον οποίο καλοκαιριάτικα τρέχουν και δεν φθάνουν.

Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να τεθεί στο επίκεντρο η προετοιμασία της κυβέρνησης για το νέο κύκλο διπαραγμάτευσης με την Τρόικα τον Σεπτέμβριο αλλά και ο τρόπος που η κυβέρνηση θα «απαντά» στις συνεχείς και ασφυκτικές προκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, με αφορμή την επικείμενη προεδρική εκλογή. Ήδη χθες από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε μία πρόγευση των προθέσεων του καθώς επιτέθηκε με σφοδρότητα και προσωπικά στον πρωθυπουργό εγκαλώντας τον αφενός για το γεγονός ότι δεν «εμφανίζεται» στη βουλή αλλά και για τις κυβερνητικές επιλογές τύπου ΕΝΦΙΑ τον οποίο αποκάλεσε «φορο-αίσχος».

Το ενδιαφέρον τώρα μετατοπίζεται στα τέλη Αυγούστου οπότε αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι τις εργασίες της η Βουλή αλλά και στο φθινόπωρο το οποίο, όπως όλα δείχνουν, πολιτικά δεν θα είναι καθόλου «δροσερό».

Έλενα Σωτηριάδου 

By