Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το «αχανές» γιοτ από τον δισεκατομμυριούχο που έκανε δουλειές με τον Αγγελόπουλο

Στην ανέγερση ενός «παλατιού» προχώρησε ο δισεκατομμυριούχος από το Ομάν

Al-Barwani-Interview-4HR-in-LR

Και το όνομα αυτού: Μοχάμεντ αλ Μπαργουάνι. Πρόκειται για δισεκατομμυριούχο από τον Ομάν που απασχολείται κυρίως στο χώρο της ενέργειας, με τον κλάδο της κατασκευής υπερπολυτελών γιοτ να αποτελεί κάτι σαν χόμπι για αυτόν, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Bloomberg.

Το νέο γιοτ του αλ Μπαργουάνι έχει μήκος 92 μέτρων (παραπάνω από ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο) και η «ελληνική πλευρά» της ιστορίας αφορά την εταιρία που το κατασκεύασε, ονόματι Oceanco, την οποία είχε αγοράσει πριν από τρία χρόνια από τον Θοδωρή Αγγελόπουλο.

«Θέλουμε να χτίζουμε πιο μεγάλα σκάφη, πιο σύνθετα σκάφη» τονίζει στο Bloomberg, προσθέτοντας πως θέλει η εταιρία του να γίνει το νούμερο 1 στο κλάδο κατασκευής πολυτελών γιοτ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι  η κατασκευή γιοτ δεν είναι το βασικό «χαρτοφυλάκιο» του αλ Μπαργουάνι, καθώς είναι επικεφαλής του MB Holding Co., που ασχολείται με τον κλάδο της ενέργειας, ούσα μια από τις μεγαλύτερες μη κρατικές εταιρίες του χώρου στο Ομάν.  Η συνολική περιουσία του ανέρχεται στα 1,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

[video_embed]

http://www.bloomberg.com/video/a-day-in-the-life-of-an-amazon-package-oFml8YtmTsO0dS3yjwPZng.html[/video_embed]

(Visited 1 times, 1 visits today)
By