Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Το δεύτερο κύμα καύσωνα του Αυγούστου σαρώνει τη χώρα

Η χειρότερη μέρα του δεύτερου κύμα καύσωνα αναμένεται να είναι η σημερινή, με άπνοια, υψηλά επίπεδα υγρασίας και το θερμόμετρο τα φτάνει σε κατά τόπους περιοχές και τους 42 βαθμούς κελσίου

paralia

Η χειρότερη μέρα του δεύτερου κύμα καύσωνα αναμένεται να είναι η σημερινή, με άπνοια, υψηλά επίπεδα υγρασίας και το θερμόμετρο τα φτάνει σε κατά τόπους περιοχές και τους 42 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτικά ο καιρός για σήμερα Σάββατο:

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνεόυν μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί πρόσκαιρα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Στα Νησιά Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αυξημένη υγρασία. Οι άνεμοι τοπικά θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατεί επίσης αίθριος καιρός ενώ κατά τόπους το θερμόμετρο θα σκαρφαλώσει στους 39 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του Αιγαίου ο καιρός θα είναι πολύ καλός, οι άνεμοι κατά τόπους θα φτάνουν και τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς κελσίου.

Γενικά αίθριος αναμένεται και στη Θεσσαλονίκη με ανέμους που δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει και τους 34 βαθμούς κελσίου.

By