Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Το δημόσιο «coming out» του Λετονού ΥΠΕΞ

«Με περηφάνια ανακοινώνω ότι είμαι γκέι… καλή τύχη σε όλους σας»

letonia rinkievich

Μέσω του Twitter αποφάσισε να εξομολογηθεί σε όλο τον κόσμο ότι είναι ομοφυλόφιλος ο Υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας, προκαλώντας σάλο σε μια χώρα που δεν θεωρείται μια από τις πλέον απελευθερωμένες.

«Με περηφάνια ανακοινώνω ότι είμαι γκέι… καλή τύχη σε όλους σας», έγραψε ο Έντγκαρς Ρίνκεβιτς μιλώντας ανοιχτά για τις προτιμήσει του παρότι ζει και εργάζεται σε ένα περιβάλλον συντηρητικό και ομοφοβικό περιβάλλον, σε μια χώρα όπου οι σχέσεις μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου θεωρείται ακόμη ταμπού.

Έτσι, με το παρακάτω λιτό «τιτίβισμα» αποφάσισε να βάλει τέλος στη φημολογία αναφορικά με τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, παρά τα όποια εμπόδια μπορεί να συναντήσει στο άμεσο μέλλον.

Μάλιστα, όχι μόνο ανακοίνωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος, αλλά τάχθηκε υπέρ της νομικής αναγνώρισης των σχέσεων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, γράφοντας στον γνωστό ιστότοπο: «Η χώρα μας πρέπει να δημιουργήσει ένα νομικό πλαίσιο για κάθε είδους σχέσεις, θα πολεμήσω για να το αποκτήσουμε. Γνωρίζω ότι αυτό θα προκαλέσει αμέσως μεγάλη υστερία, όμως #proudtobegay».

Όσον αφορά τις πρώτες αντιδράσεις, αρκετοί πολιτικοί έσπευσαν να τον συγχαρούν, κάνοντας λόγο για έναν «γενναίο άντρα».

By