Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τραβάει το αυτί της Τρόικας

Στη φάση της σύνταξης ενός πρώτου σχεδίου κοινής έκθεσης για τα πεπραγμένα της τρόικας στην ΕΕ, βρίσκονται μέλη του Ευρωκοινοβουλίου

european_court600

Στη φάση της σύνταξης ενός πρώτου σχεδίου κοινής έκθεσης για τα πεπραγμένα της τρόικας στην ΕΕ, βρίσκονται ο Αυστριακός ευρωβουλευτής του Ευρωπαικου Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) “Οτμαρ Κάρας και ο Γάλλος Σοσιαλιστής Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της Agence Europe, προς το παρόν έχουν «περιορισμένες φιλοδοξίες», δεδομένου ότι πολλοί αρμόδιοι παράγοντες είτε έχουν αρνηθεί να προσέλθουν στις ακροάσεις ενώπιον της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της ευρωβουλής είτε δεν έχουν ακόμη δώσει τις γραπτές απαντήσεις τους στις ερωτήσεις που τους έχουν υποβληθεί.

“Οπως αναφέρει η Agence Europe ο εισηγητής του ΕΛΚ Ο. Κάρας θεωρεί ότι οι καθυστερήσεις αυτές δεν δημιουργούν πρόβλημα, διότι τα διαθέσιμα σε αυτό το στάδιο έγγραφα θα χρησιμεύσουν ως βάση για τις συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η τελική έκθεση ενδέχεται να περιλαμβάνει πληροφορίες που δεν έχουν αποσταλεί ακόμη, μαζί με στοιχεία που θα προκύψουν από τις επισκέψεις μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) στις αντίστοιχες χώρες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By