Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το θέμα το κυπριακών τραπεζών φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Κατέθεσε ερώτηση για τη διασφάλιση των 5500 θέσεων εργασίας στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα.

Press conference of SYRIZA / Συνέντευξη  του ΣΥΡΙΖΑΤις ενέργειες της κυβέρνησης, με τις οποίες θα διασφαλιστούν οι 5500 θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα , ζητά να ενημερωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση.

Επίσης, στην ερώτησή του, αναφέρει ότι «η απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων είναι πρωτοφανής στην παγκόσμια ιστορία των οικονομικών κρίσεων των κρατών. Οδηγεί στη διάλυση της οικονομίας ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μαρασμό τρεις τράπεζες στην Ελλάδα και στην ανασφάλεια χιλιάδες εργαζόμενους. Στην Ελλάδα λειτουργούν τρεις κυπριακές τράπεζες, η Κύπρου, η Λαϊκή και η Ελληνική και απασχολούν 5500 εργαζόμενους. Πέραν των υπολοίπων εξελίξεων, η Κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει και για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας αυτών των εργαζομένων. Ο υπουργός Οικονομικών έως σήμερα έχει δώσει ασαφείς και αόριστες διαβεβαιώσεις για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα και την απορρόφηση των τριών τραπεζών από Ελληνικές Τράπεζες, αλλά δεν έχει αναφέρει σε καμία δήλωσή του τους χιλιάδες εργαζόμενους που αγωνιούν για το μέλλον τους».

Παράλληλα, υπογγράμμισε ότι «επειδή, η Κυβέρνηση πρέπει να έρθει προ των ευθυνών της, να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων των Κυπριακών τραπεζών, που λειτουργούν στην Ελλάδα, με ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα εγγυώνται σε κάθε περίπτωση τη λειτουργία αυτών των τραπεζών στη χώρα μας, στα πλαίσια διασφάλισης της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα. Επειδή, 5500 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους βρίσκονται μετέωροι λόγω των εγκληματικών αποφάσεων του Eurogroup».

 

By