Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Το Ισλαμικό Κράτος πολιορκεί τη Φαλούτζα

Είμαστε «πολιορκημένοι» δηλώνει ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας

isis

Ο κλοιός του Ισλαμικού Κράτους σφίγγει γύρω από την Φαλούτζα ένα από τα τελευταία προπύργια του ιρακινού στρατού στην επαρχία Αλ Ανμπαρ, δυτικά της Βαγδάτης.

Οι επιθέσεις γίνονται από τρεις πλευρές και ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Άρεφ αλ Τζανάμπι απεγνωσμένα δηλώνει «είμαστε ουσιαστικά πολιορκημένοι».

«Μέχρι στιγμής αντέχουμε, έχουμε τη βοήθεια των μαχητών τοπικών φυλών» πρόσθεσε. «Όμως αν πέσει η Φαλούτζα, η μάχη θα μετατοπιστεί στην είσοδο της Βαγδάτης και της Κερμπάλα», προειδοποίησε.

Ο ιρακινός στρατός, παρά τη βοήθεια των τοπικών φυλών και τις αεροπορικές επιδρομές από τον διεθνή συνασπισμό που μάχεται τους τζιχαντιστές, έχει χάσει ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος της σουνιτικής επαρχίας Αλ Άνμπαρ.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι της τα τελευταία δύο 24ωρα βομβαρδίζουν τον κουρδικό θύλακα. Οπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal», συνολικά 21 αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσαν τις τελευταίες δύο ημέρες οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κατά θέσεων των τζιχαντιστών στην κουρδική πόλη της Συρίας δίχως όμως να καταφέρουν να τους απομακρύνουν.

By