Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το Κατάρ σχεδιάζει το «Κάπρι» του Ιονίου

Έτοιμο είναι το επενδυτικό σχέδιο του εμίρη του Κατάρ για το νησί Οξυά στο Ιόνιο που είχε αγοράσει το 2013 έναντι 5,6 εκατομμυρίων ευρώ

oxiα960
Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής παρουσιάζει το πλάνο ανάπτυξης και αξιοποίησης της Οξυάς που όταν ολοκληρωθεί θα βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τουριστικό και πολιτιστικό χάρτη.

Πολυτελή ξενοδοχεία, bungalows, δύο τουριστικά χωριά, συγκρότημα καταστημάτων, οικισμός καλλιτεχνών, μαρίνες, πλωτές αποβάθρες, ελικοδρόμια, προβλήτες προσέγγισης υδροπλάνων, χώροι άθλησης, γκαλερί, πάρκα τέχνης και μουσεία περιλαμβάνονται στο master plan του εμίρη του Κατάρ.

Το concept design παρουσιάστηκε στη Ντόχα του Κατάρ στον ισχυρό άνδρα και σύμβουλο σε θέματα επενδύσεων του εμίρη, παρουσία των εκπροσώπων της ιδιοκτήτριας εταιρείας PIMARA A.E.

oxia650_110514

Στη συνέχεια, η ελληνική ομάδα μελετητών παρουσίασε το «Oxia Art Island» τόσο στον πρώην εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Hamd bn Khalifa al Thani όσο και στον διάδοχό του και σημερινό εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Tamim bin Hamad al Thani.

Ο 34χρονος σεΐχης διαδέχτηκε τον πατέρα του στον βασιλικό θρόνο πέρυσι τον Ιούνιο και από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το project στην Οξυά, δίνοντας εντολή να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες.

Προϋπολογισμός 300 εκατ. ευρώ

Ο προϋπολογισμός της επένδυσης είναι περίπου 250 με 300 εκατ. ευρώ και προβλέπεται ότι θα προσφέρει περίπου 700 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο αιχμής της κατασκευής και περίπου 200 – 250 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο λειτουργίας του νησιού σε εργαζομένους από τις γύρω περιοχές αλλά και από την Ιθάκη και την Κεφαλονιά.

 

By