Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

«ΗΠΑ και ΕΕ στηρίζουν εθνικιστές και φασίστες» σημειώνει ο Περισσός

kke 2

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το ΚΚΕ για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής, με την οποία σχολιάζει πως «αυξάνεται το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου πολέμου στην περιοχή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος:

«Η κλιμάκωση της βίας και της καταστολής από την πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου, σε βάρος του λαού στην Ανατολική Ουκρανία και άλλες περιοχές, αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία, στηρίζουν την εθνικιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας και άλλες φασιστικές δυνάμεις.

Η επιλογή της όξυνσης, με την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων, τις κυρώσεις και τις νέες μεθοδεύσεις για απαγόρευση της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας και του Κόμματος των Περιοχών, ρίχνει «λάδι στη φωτιά» και αυξάνει τους κινδύνους ενός πιο γενικευμένου πολέμου, με ανυπολόγιστα θύματα και καταστροφές.

Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να καταδικάσει την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην Ουκρανία και κάθε προσπάθεια περιορισμού των δικαιωμάτων του ουκρανικού λαού και απαγόρευσης της δράσης των κομμουνιστών.»

Πηγή: ΑΜΠΕ

By