Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το κοστούμι περνά κρίση

Το αυστηρό κοστούμι φαίνεται πως έκανε τον κύκλο του. Τουλάχιστον ανάμεσα στα υψηλόβαθμα στελέχη των πολυεθνικών.

Σε αυτούς που το… πετάνε από την ντουλάπα τους προστέθηκε κατά τα φαινόμενα και ο Σάτια Ναντέλα, που άρχισε να αντιγράφει τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

58934-suit,-tie

Ο νέος CEO της Microsoft υιοθέτησε ένα πιο σπορ ύφος. Τουλάχιστον στην ιστοσελίδα της εταιρείας, όπου έπειτα από την ανάληψη των νέων καθηκόντων του εμφανίστηκαν φωτογραφίες του με T-shirt ή ακόμη και με hoodie, τα φούτερ με κουκούλα που έχει κάνει σήμα κατατεθέν του ο Ζούκερμπεργκ.

Παραμένει άγνωστο αν ο Ναντέλα θα αρχίσει να εμφανίζεται στις συσκέψεις όπως ο ιδρυτής του Facebook, ή αν περιορίστηκε στο πιο νεανικό λουκ απλά για τη συγκεκριμένη φωτογράφιση.

Ο Στιβ Μπάλμερ 

 

Γεγονός είναι πάντως ότι ήδη έδειξε τις διαφορές του με τον προκάτοχο της θέσης, τον Στιβ Μπάλμερ, λάτρη του αυστηρού κουστουμιού, του ασφυκτικά κουμπωμένου πουκάμισου και της γραβάτας.

Βέβαια οι καιροί αλλάζουν και το «σύνδρομο των κόκκινων παπουτσιών», όπως ονομάζεται το φαινόμενο των ανθρώπων που ντύνονται διαφορετικά σε κύκλους με αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα, κερδίζει έδαφος.

Αλλωστε, όπως έχουν δείξει μελέτες, οι άλλοι αντιμετωπίζουν τους τολμηρούς αυτού του είδους ως άτομα μεγαλύτερου κύρους. Κάτι που αρκετές δεκαετίες πίσω συμβόλιζε το κοστούμι.

Ο Σάτια Ναντέλα

(Visited 1 times, 1 visits today)
By