Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το Κρεμλίνο αποκλείει την επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία

Η επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία, όπως επιθυμεί ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο είναι ένα θέμα «εκτός συζήτησης» για τη Ρωσία, αφού η χερσόνησος αυτή αποτελεί πλέον τμήμα του ρωσικού εδάφους, δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ

kremlin600_140314

«Η Κριμαία είναι μια περιοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η επιστροφή της στην Ουκρανία αποκλείεται» είπε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.

Ο φιλοδυτικός, πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας που εξελέγη πρόεδρος της Ουκρανίας την Κυριακή από τον πρώτο γύρο έχει δηλώσει κατ” επανάληψη ότι η Κριμαία «ήταν και θα παραμείνει ουκρανική» και ότι αυτό είναι «αδιαπραγμάτευτο».

Ρωσία καλεί το Κίεβο να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις

H ρωσική κυβέρνηση προειδοποίησε σήμερα το Κίεβο να σταματήσει αυτήν που χαρακτήρισε μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του ίδιου του λαού της Ουκρανίας και κάλεσε τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να διεξάγει έρευνα για τις συγκρούσεις που ξέσπασαν με τους φιλορώσους αυτονομιστές στην πόλη Ντονέτσκ, στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

«Αναμένουμε αντικειμενική και συνεκτική πληροφόρηση για αυτό (τις συγκρούσεις στο Ντονέτσκ) από τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ και από τις αρχές του Κιέβου – τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον του ίδιου του λαού του» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια ανακοίνωσή του.

Στο μεταξύ ο δήμαρχος του Ντονέτσκ συμβούλεψε σήμερα τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους μετά τις σφοδρές μάχες που εκτυλίχθηκαν μεταξύ των ουκρανικών στρατευμάτων και των φιλορώσων αυτονομιστών, οι οποίες «είχαν θύματα πολίτες».

By