Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Το κρυμμένο μυστικό των Δωδεκανήσων

Η Πάτμος αποτελεί ένα καλά κρυμμένο μυστικό μεταξύ των διεθνών jet setters, στα βόρεια των Δωδεκανήσων.

patmos2Ένα από τα λίγα μέρη στην Ελλάδα, όπου διατηρούνται μεσαιωνικά κτίσματα από το 12ο αιώνα, ιστορικά η Πάτμος είναι γνωστή για τα μοναστήρια της, εκ των οποίων τα περισσότερα θεωρούνται παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά: Η Σπηλιά της Αποκάλυψης και το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Τα τελευταία χρόνια το νησί έχει προσελκύσει υψηλού επιπέδου επισκέπτες, που αναζητούν ταυτόχρονα αυθεντικότητα και πολυτελές  lifestyle. Τέσσερις εμπειρίες, που πρέπει να ζήσει ο επισκέπτης της Πάτμου είναι:

Ξενάγηση στη Χώρα

Με την καθοδήγηση του ξεναγού, περιηγηθείτε στα στενά πλακόστρωτα σοκκάκια, ανάμεσα στα ανακαινισμένα αρχοντικά και τα σπίτια των καπετάνιων, μέχρι να καταλήξετε στην κορυφή της Χώρας, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη. Συνεχίστε με μία επίσκεψη στην Εκκλησιαστική Σχολή της Πάτμου και τη Σπηλιά της Αποκάλυψης. Στην κεντρική πλατεία θα βρείτε μπουτίκ, καφέ και εστιατόρια, προτού κατηφορίσετε προς τη Σκάλα, το κεντρικό λιμάνι και επίκεντρο της κοινωνικής ζωής.

 Νοικιάστε ένα καϊκι για μία ημέρα 

Το νησί διαθέτει 63 χιλιόμετρα ακτογραμμής με πληθώρα παραλιών για όλα τα γούστα, από αμμώδεις και καλά οργανωμένες μέχρι απομονωμένους ορμίσκους. Νοικιάστε ένα μικρό καϊκι με ένα ντόπιο καπετάνιο για μία ημέρα και ανοίξτε πανιά για τον κοσμοπολίτικο Κάμπ ή το Λαμπί με τα πολύχρωμα βότσαλα, τους Μελούς που είναι κοντά στο λιμάνι της Σκάλας ή την Ψιλή Άμμο με τους εντυπωσιακούς αμμόλοφους και τα αρμυρίκια.

 Ημερήσια ταξίδια στα γύρω νησάκια 

Νοικιάστε ένα ταχύπλοο για μία ημέρα και ανακαλύψτε παρθένα νησάκια με κρυστάλλινα γαλάζια νερά και ψαροχώρια με εξαιρετική ντόπια κουζίνα. Το σύμπλεγμα των Αρκών, των Λειψών και του Μαραθιού θα σας εκπλήξει με την ομορφιά του και τη διατήρηση της αυθεντικότητας του.

Σώμα και μυαλό 

Η Πάτμος είναι ένα πνευματικό νησί και θα νιώσετε την ενέργεια της τη στιγμή που θα πατήσετε στη γη της. Με φόντο το ηλιοβασίλεμα, απολαύστε μία συνεδρία γιόγκα σε μία από τις ταράτσες με θέα το Μοναστήρι και τα φώτα της Σκάλας. Θα εντυπωσιαστείτε από το πόσοι φανατικοί της γιόγκα έχουν βρει μία όαση γαλήνης στην Πάτμο.

Πηγή:  http://www.aluxurytravelblog.com

(Visited 1 times, 1 visits today)
By