Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το κρύο μας αδυνατίζει;

Αν θέλεις να χάσεις κιλά, απλά ρύθμισε τους «θερμοστάτες» σου, λένε οι επιστήμονες

wage

Μέτριο κρύο σε τακτικές δόσεις είναι η λύση για έναν υγιεινό τρόπο αδυνατίσματος. Ή τουλάχιστον, έτσι υποστηρίζουν Ολλανδοί επιστήμονες που μελετούν το ζήτημα εδώ και μια δεκαετία. 

Φαίνεται δηλαδή πως τα ζεστά μας σπίτια και γραφεία ευθύνονται σε ένα βαθμό που παχαίνουμε. Γι” αυτό προτείνουν να κατεβάσουμε τον θερμοστάτη, αν θέλουμε να χάσουμε κιλά, έχοντας πάντως στην καθημερινότητά μας τη σωματική άσκηση.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Βάουτερ βαν Μάρκεν Λίχτενμπελτ του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου του Μάαστριχτ αναφέρουν ότι η χαμηλή θερμοκρασία για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα αυξάνει την ενεργειακή κατανάλωση στο σώμα, με τελικό αποτέλεσμα την απώλεια βάρους. Η κεντρική ιδέα, σύμφωνα με τον Λίχτενμπελτ, είναι «να αφήσουμε τα σώματά μας να «δουλέψουν» ξανά για να ελέγξουν την θερμοκρασία τους»Σύμφωνα με την έρευνα, μετά από διαβίωση στους 15 βαθμούς μέσα σε ένα κλειστό χώρο για έξι ώρες κάθε μέρα επί 10 μέρες, οι άνθρωποι εμφάνισαν αύξηση του καφέ λίπους στο σώμα τους (το οποίο «καίει» τις θερμίδες και «γεννά» θερμότητα), ένιωθαν πιο άνετα και τουρτούριζαν λιγότερο.

Θεωρείται πλέον πως υπάρχουν οφέλη για την υγεία, όταν οι άνθρωποι προσαρμόζουν τη θερμοκρασία των εσωτερικών χωρών ανάλογα με αυτήν που επικρατεί στο εξωτερικό περιβάλλον (δηλαδή όταν έξω πέφτει ο υδράργυρος, ο θερμοστάτης να ρυθμίζεται και αυτός σε χαμηλότερη θερμοκρασία, αντί σε υψηλότερη).

(Visited 1 times, 1 visits today)
By