Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το κτήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους

Δεν έχουν στοχοποιηθεί επίτροποι της Χάγης αλλά το κτήριο που δρουν

newego_LARGE_t_1101_54163993

Το κτήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Χάγη είχαν βάλει στο στόχαστρο οι τζιαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ολλανδικού τηλεοπτικού σταθμού NOS.

Σε επιχείρηση των βελγικών αρχών, ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν τουλάχιστον δύο άτομα που προέρχονται από τη Χάγη. Σύμφωνα με το NOS οι συλληφθέντες είχαν στοχοποιήσει το συγκεκριμένο κτήριο.

«Συγκεκριμένοι επίτροποι δεν αποτελούσαν στόχο. Θα ήταν μία επίθεση πιο πολύ σαν εκείνη στο Εβραϊκό μουσείο, με στόχο να σκοτωθούν όσο περισσότερα άτομα γίνεται», ανέφερε ακόμη το ρεπορτάζ.

Αστυνομία σε Βρυξέλλες και Χάγη πραγματοποίησαν ταυτόχρονα εφόδους σε σπίτια στις δύο αυτές πόλεις, περιλαμβανομένης της συνοικίας της Χάγης Σιλντερσγουίκ, όπου πρόσφατα πραγματοποιήθηκε διαδήλωση υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.

Η βελγική αστυνομία ανακάλυψε όπλα και αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ η ολλανδική αστυνομία ανακάλυψε κείμενα τζιχαντιστικής ιδεολογίας, μετέδωσε ο NOS.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε: «Είμαστε ενήμεροι για τα ρεπορτάζ. (…) είμαστε πεπεισμένοι ότι οι εθνικές αρχές θα εξασφαλίσουν την απαραίτητη συνέχεια».

Με τις έως τώρα εκτιμήσεις, μέχρι και 400 Βέλγοι έχουν ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών στη Συρία και περίπου 90 από αυτούς έχουν επιστρέψει.

«Σημείο εκκίνησης για εμάς είναι ότι ένας στους 9 από αυτούς σχεδιάζει επίθεση. Αυτή είναι μία συντηρητική εκτίμηση, αν λάβουμε υπόψη μας και τα άτομα που τους βοηθάνε», δήλωσε μία πηγή.

By