Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το Κυπριακό στο επίκεντρο της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Συνάντηση του του Νίκου Αναστασιάδη με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν την Παρασκευή

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Το Κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν, κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντησή τους, στο περιθώριο της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-Μουν και ο απερχόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γ.γ. του ΟΗΕ, στη συνάντηση τονίστηκε «η σημασία της εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό» και έγινε ανταλλαγή απόψεων. Επίσης, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και την Ουκρανία, καθώς και οι απειλές από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, συναντήθηκε με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης, Βικτώρια Νούλαντ. Επίσης, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, συναντήθηκε με την αναπληρώτρια υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αμάντα Σλόατ.

Τέλος, ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος, όπως αναφέρουν διπλωματικοί κύκλοι, ενδεχομένως να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

By