Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το Μάιo θα συνεδριάσει το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, William Murray άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εκταμιευτούν περισσότερες από μία δόσεις προς την Ελλάδα

greece-may-2012

Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει για την Ελλάδα κάποια στιγμή το Μάιο, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Ταμείου, William Murray, λέγοντας πως ενδέχεται να εκταμιευτούν περισσότερες από μία δόσεις προς την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα όσον αφορά την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ο κ. Murray απάντησε πως η έγκριση αναμένεται να δοθεί σύντομα, σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή τον Μάιο.

Όσον αφορά το ποσό που θα λάβει η Ελλάδα και αν θα είναι τελικά 1,8 δισ. ευρώ, ο κ. Murray είπε πως θα υπάρξει μια αναδιοργάνωση (rephasing) των δόσεων. Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να λάβει πάνω από μία δόση, λόγω των κενών στην αξιολόγηση του προγράμματος.

Σε ερώτηση για το αν το Ταμείο έχει λάβει διαβεβαίωσης πως η χρηματοδότηση της Ελλάδας είναι εξασφαλισμένη για τους επόμενους δώδεκα μήνες απάντησε πως το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να προχωρήσει αν δεν είχαμε αυτές τις διαβεβαιώσεις.

«Είμαι σίγουρος πως όταν το διοικητικό συμβούλιο συνεδριάσει θα υπάρξει μια πλήρης απάντηση σε αυτό το θέμα» σημείωσε.

By