Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Μάρτιο του 2014 τα εγκαίνια του ΕΜΣΤ

Φέτος τον Οκτώβριο αναμένεται η αποπεράτωση του εργοταξίου στο χώρο του παλαιού εργοστασίου Φιξ.

emst2Στην τελική φάση έχουν εισέλθει οι εργασίες αποπεράτωσης του κτιρίου που θα στεγάσει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο παλαιό εργοστάσιο Φιξ, στο κέντρο της πόλης.

Το εργοτάξιο των 20.000 τετραγωνικών μέτρων αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του έτους και τα εγκαίνια του νέου μουσείου αναμένεται να γίνουν το Μάρτιο του 2014.

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα αναπτύσσεται σε οκτώ επίπεδα, θα έχει δύο εισόδους, από τη λεωφόρο Συγγρού και τη Καλλιρόης, ενώ στον τελευταίο όροφο, θα βρίσκεται το εστιατόριο με πανοραμική θέα της Αθήνας.

Η κορύφωση του κτιρίου, είναι το δώμα, ένας πολυδύναμος χώρος 1000 τ.μ., που ετοιμάζεται για υπαίθρια γλυπτοθήκη με τις νέες παραγωγές του ΕΜΣΤ, από μεγάλα ονόματα καλλιτεχνών αλλά και υπαίθριες προβολές.

Όσο για την έκθεση των μόνιμων συλλογών του ΕΜΣΤ, που αριθμούν περισσότερα από 1000 έργα και διαρκώς αυξάνονται με  δωρεές, η επιλογή και η τοποθέτηση τους στους χώρους του Μουσείου είναι, για τη διευθύντρια του Μουσείου Αννα Καφέτση, «το πιο δημιουργικό κομμάτι».

By