Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το μήνυμα του Φραντζ, η ψυχολόγος του Σκολάρι, το χαμόγελο του Τιάγκο, ο επικηρυγμένος κολομβιανός κι ο… Μουρίνιο!

Σέντρα στις 11, σε μισή ώρα δηλαδή, στον αγώνα –όλα τα λεφτά- της Βραζιλίας με την Γερμανία, δύο υπερδυνάμεων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με αμέτρητες νίκες, τίτλους, επιτυχίες… Σέντρα σε έναν αγώνα -που θα μπορούσε να ήταν και τελικός –μια μάχη δύο τόσο διαφορετικών κόσμων…

thumbnail

Οι (παγκοσμίως) συμπαθείς βραζιλιάνοι, κόντρα στους ψυχρούς Γερμανούς που θέλουν να επιβάλουν τη δική τους τάξη πραγμάτων –και- στο ποδόσφαιρο! Μπορούν; Λίγη υπομονή…

Ο Φράντζ Μπεκενμπάουερ πάντως, έστειλε το δικό του μήνυμα. Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Τwitter ο Κάϊζερ έβγαλε ένα πολύ αισιόδοξο… «τιτίβισμα» :

thumbnail (3)

«The @DFB_Team is in a good condition, reminds me of our WC team 1990. Tonight they will reach the final.» (Η εθνική ομάδα της Γερμανίας είναι σε καλή κατάσταση, μου θυμίζει την ομάδα μας στο Μουντιάλ του 1990. Απόψε θα φθάσει στον τελικό».

Φυσικά δεν ήταν τυχαία η αφιέρωση του μεγάλου και ανυπέρβλητου Φραντζ,  καθώς απόψε συμπληρώνονται 24 χρόνια από την κατάκτηση του τελευταίου Μουντιάλ της Γερμανίας με εκείνον προπονητή το 1990…

Από την πλευρά του ο Σκολάρι, με τις απουσίες Νεϋμάρ και Τιάγκο Σίλβα να τον τρώνε, τόριξε για μια ακόμη φορά στην… ψυχοθεραπεία.

thumbnail (2)

 

Κάλεσε –και πάλι- τους παίκτες του να μιλήσουν με την κορυφαία ψυχολόγο της χώρας, την Ρεγκίνα Μπραντάο -ειδικευμένη στην αθλητική ψυχολογία- κι ο λόγος είχε να κάνει με την προσπάθεια να ξεπεράσουν την απουσία του Νεϊμάρ.

«Μιλήσαμε για πολλά θέματα που μας απασχολούσαν, κυρίως όμως για τον Νεϋμάρ. Μας είπε ότι δεν πρέπει να μας επηρεάσει και, γενικά, μας βοήθησε πολύ», είπε ο Τιάγκο Σίλβα που, λόγω καρτών, θα είναι –και αυτός- απών από τον ημιτελικό.

Μια φωτογραφία πάντως που σαρώνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Βραζιλία περιλαμβάνει τον Τιάγκο μαζί  με ένα ακόμη… μπόμπιρα, τον Νταβίντ, να ποζάρουν σε κάποια φτωχογειτονιά:

thumbnail (5)

Λέτε μ αυτό τον τρόπο να δίνουν ακόμη περισσότερα κουράγια στους διεθνείς τους οι βραζιλιάνοι; Μπορεί…

Τις προβλέψεις του πάντως για τον ημιτελικό τις κατέθεσε ο Ζοσέ Μουρίνιο, που έβγαλε όμως και πρωταθλήτρια! «Βραζιλία», είπε, μιλώντας στο Eurosport…

thumbnail (1)

«Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ είναι μία ομάδα ολοκληρωμένη, δυνατή και κυνική. Προβλέπω ωστόσο ότι στο φινάλε η Βραζιλία θα αναδειχτεί παγκόσμια πρωταθλήτρια. Δίνουν την καρδιά τους για τη χώρα τους. Η Βραζιλία βασίζεται κυρίως στην αμυντική της δομή και η απουσία του Τιάγκο Σίλβα είναι πολύ σημαντική. Ήταν εκείνος που έδινε σταθερότητα στην ομάδα του», είπε ο Ζοσέ Μουρίνιο…

Μια κι ο λόγος για τον Τιάγκο Σίλβα, μην βλέπετε αυτό το χαμογελαστό παιδί…

thumbnail (6)

Όταν ανοίγει το στόμα του τα ρίχνει χοντρά –κι όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν την Εθνική Βραζιλίας, δεν καταλαβαίνει τίποτα!

«Ήταν δειλός. Είπε πως ο τρόπος με τον οποίο κυνήγησε τη φάση ήταν νορμάλ κάτι όμως που δεν είναι αλήθεια. Είμαι αμυντικός και ξέρω πως δεν είναι φυσιολογικό να μπαίνεις με τέτοιο τρόπο σε μία φάση. Αυτή είναι η γνώμη μου», είπε για τον κολομβιανό αμυντικό δίνοντάς τον βορά στον κόσμο!

Τα πράγματα είναι σοβαρά βέβαια με τον Σούνιγκα, και είναι χαρακτηριστικό πως το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας ζήτησε από τις ιταλικές αρχές να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον ποδοσφαιριστή της Νάπολι! Απίστευτο έτσι; Βλέπετε, ο Κολομβιανός αμυντικός, μετά τη γονατιά που έθεσε νοκ άουτ για το υπόλοιπο του Μουντιάλ τον Νεϋμάρ, δέχεται τρομερές απειλές και το θέμα είναι ότι δεν προστατεύεται ούτε από συναδέλφους του της Εθνικής Βραζιλίας…

thumbnail (7)

Κάποιος ηλίθιος μάλιστα, έχει αναρτήσει στο Twitter τη διεύθυνση του σπιτιού του παίκτη στην Ιταλία απειλώντας ότι θα τον σκοτώσει, σύμφωνα με την αναφορά του υπουργείου Εξωτερικών της Κολομβίας.

Να θυμίσουμε πως η FIFA αποφάσισε να μην επιβάλει κυρώσεις (παρά το αίτημα –κακώς-της Ομοσπονδίας της Βραζιλίας) στον παίκτη που θα μείνει εκτός γηπέδων για έξι εβδομάδες.

Μουντιαλικά παραμύθια… 

Στο μεταξύ, στα ευχάριστα των μουντιαλικών παραμυθιών, το στιγμιότυπο με την κεφαλιά του Ρόμπιν Φαν Πέρσι που πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης των Ολλανδών στη νίκη με 5-1 επί των Ισπανών, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης, καθώς η «Dutch Royal Mint», κυκλοφόρησε 6.000 συλλεκτικά νομίσματα αξίας 9,95 ευρώ, που απεικονίζουν από τη μία πλευρά το λιοντάρι – έμβλημα της Ολλανδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κι από την άλλη τον… «Ιπτάμενο Ολλανδό».

10524852_10152601365954905_1950141459_n

Τα νομίσματα, όπως ήταν αναμενόμενο, εξαντλήθηκαν ελάχιστες ώρες μετά την κυκλοφορία τους!

Όσον αφορά την Εθνική Αργεντινής, βρίσκεται στο Σάο Πάουλο για τον μεγάλο ημιτελικό με την Ολλανδία και το κλίμα στην αλμπισελέστε φαίνεται να είναι άριστο, αν κρίνουμε από την… selfie που ανέβασε ο Εζεκιέλ Λαβέτσι στο προφίλ του στο Facebook:

thumbnail (13)

Όλα αυτά συνοπτικά για τους 4 μεγάλους του Μουντιάλ, στην αναμονή της σέντρας για τον πρώτο ημιτελικό της Βραζιλίας με την Γερμανία…

Β.Μελέκογλου

By