Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το μεγάλο ραντεβού της Μπραζίλια: Αργεντινή-Βέλγιο

Ολοκληρώνονται σήμερα οι αγώνες της φάσης των 8 του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τις συναντήσεις Αργεντινή-Βέλγιο στις 7 και Ολλανδία-Κόστα Ρίκα στις 11. Το απογευματινό ματς βέβαια είναι… όλα τα λεφτά! Από τη μια η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι κι από την άλλη το – γεμάτο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές – Βέλγιο στον αγώνα της Μπραζίλια (διαιτητής ο Ιταλός Ριτσόλι).

18730321_Brazil_Soccer_WCup_Argentina_Iran_JPEG_0eb80.limghandler mountial-2014-belgio-paniguriko

Δυσκολεύτηκε πάρα πολύ και χρειάστηκε να φτάσει το παιχνίδι στο 118′ για να μπορέσει η Αργεντινή να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ελβετίας, χάρη σε τέρμα του Ντι Μαρία.

Στην παράταση κρίθηκε και η πρόκριση του Βελγίου και μάλιστα σε έναν αγώνα με χιτσκοκικό φινάλε. Το 2-0 του πρώτου μέρους της παράτασης, έγινε 2-1 μόλις στο 107′ από τους αμερικανούς και στα υπόλοιπα 13′ ζήσαμε ένα πραγματικό θρίλερ, με τους Βέλγους όμως να κρατάνε το σκορ και την πρόκριση για τους 8.

Μπορεί η πρόκριση στα προημιτελικά να είναι γεγονός, αλλά η (ακόμα μια) κακή εμφάνιση των Αργεντίνων δεν έμεινε στο απυρόβλητο. «Η ομάδα δεν έχει ρυθμό. Αισθάνομαι πίκρα και οργή και θα πρέπει να παίξει καλύτερα. Ο Μέσι παίζει μόνος του. Αν δεν δώσει το 100% των δυνατοτήτων του, τότε η Αργεντινή δεν θα τα καταφέρει. Η ομάδα παίζει πολύ χαλαρά και κάποιοι παίχτες δεν έχουν καταλάβει ότι είναι σε Παγκόσμιο Κύπελλο», ήταν κάποια από τα λεγόμενα του Μαραντόνα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Σαμπέγια δεν θα έχει στη διάθεση του, τον – μοναδικό αριστερό μπακ της ομάδας – Ρόχο, μιας και ο αμυντικός της Σπόρτινγκ συμπλήρωσε το όριο καρτών στο ματς με την Ελβετία. Αμφίβολος είναι και ο Αγκουέρο, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να επιλέγει την ίδια τριπλέτα στην επίθεση, με αυτή του προηγούμενου αγώνα.

Αναφορικά με το Βέλγιο που πήρε μια ιστορική πρόκριση στην οκτάδα –για πρώτη φορά από το 1986- ο Όριτζι δικαίωσε την επιλογή του Βίλμοτς να τον χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα και κάτι ανάλογο αναμένεται να δούμε και στο ματς κόντρα στην Αργεντινή. Ακόμα 2 αλλαγές που ενδέχεται να δούμε στην αρχική ενδεκάδα, είναι αυτές των Μιραλάς και Ντεμπελέ στις θέσεις των Μέρτενς και Φελαϊνί.

Τέσσερις φορές έχουν συναντηθεί στο παρελθόν οι 2 ομάδες, με τους Αργεντινούς να μετρούν 3 νίκες, έναντι 1 του Βελγίου. Τα τέρματα είναι 10-4 υπέρ της αλμπισελέστε. Τελευταία φορά που οι 2 ομάδες συναντήθηκαν σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ήταν το 1986 στο Μεξικό και τότε η μετέπειτα πρωταθλήτρια Αργεντινή είχε επικρατήσει με 2-0.

Πιθανές ενδεκάδες:

Αργεντινή: Ρομέρο – Ζαμπαλέτα, Γκαράι, Φερνάντεζ, Μπασάντα – Γκάγκο, Μασεράνο, Ντι Μαρία – Λαβέτσι, Μέσι, Ιγκουαίν.

Βέλγιο: Κουρτουά – Αλντερβέιρελντ, Κομπανί, Βαν Μπούιτεν, Βερτόνχεν – Ντεμπελέ, Βίτσελ – Μιραλάς, Ντε Μπρούιν, Αζάρ – Όριτζι.

 

By